23 Ноември, 2019 09:37 5 703 2

Наемите на маломерните жилища в Испания

  • испания-
  • жилища-
  • наем-
  • големина
Наемите на маломерните жилища в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 20% от оферираните под наем жилища в Испания са с площ между 30 и 60 кв.м, а тези под 20 кв.м са едва 1% се посочва в изследване на Idealista. Най-много – 47.4%, от имотите, които се отдават под наем са с площ между 60 и 100 кв.м, а 22.8% - между 100 и 150 кв.м.

„Мини жилищата са нищожен процент. Местният пазар на този тип имоти се намира в отлично състояние. Едно от предимствата на ситуацията, която се наложи след спукването на имотния балон, е че на пазара се появиха достатъчно на брой качествени нови имоти в градовете и с отлични шансове да бъдат бързо отдадени под наем”, казва главният анализатор на изследването Фернандо Енсинар.

Навара е единственото място, където няма предлагане на жилища с площ под 30 кв.м. Висок е недостигът на подобни имоти в Арагон, Галисия, Мурския, а също така и на Канарските и Балеарските острови.

Едва 0.1% от имотите, които се оферират в Андалусия, Валенския, Кастилия и Кантабрия, са с площ под 20 кв.м.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокерът

    5 1 Отговор
    Пари има, но хора няма, за това паднаха продажбите.
  • 2 ССмокар

    0 0 Отговор
    Авторката, основен пазарен принцип не е спазен в писанецата Ви! Прочетохме за предлагането и търсенето. И кво ? Читателиии, кажете какво разбрахте? Е, няма цени, но има "информация".