1 Юли, 2012 16:47 4 767 8

5000 кафенета – жертва на тютюнопушенето

  • белгия-
  • тютюнопушене-
  • заведения

От момента на влизане в сила на забраната за тютюнопушене на обществени места -1 юни 2011 г. досега в Белгия са били закрити 4943 кафенета и ресторанти. От тях 1351 са заведения, което е с 38% повече в сравнение с година по-рано. Данните на Националния статистически институт показват, че и в предишни години се е наблюдавал значителен процент на закритите кафенето и едва ли забраната за пушене е единствената причина за големия брой закрити заведения, е мнението на анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аз

    0 1 Отговор
    Добре е станало,нека фалират,все пак това не е работа а е търговия,така че лошо няма.Виж ако бяха някакви производители които си вадят парите с тежък труд тогава си заслужава съчувствието и състраданието.Тези тук посочените не знаят какво е работа и то на заплата така че по-добре без тях.Непроизводствения сектор не бива да се стимулира,както банковата дейност така и търговията.Това са основните генератори на инфлация и не бива да бъдат стимулирани.

    Коментиран от #2

  • 2 И Аз!

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аз":

    Абе я недей да се изхождаш по въпроси,които не си компетентна!
  • 3 Иво Маслинков

    1 0 Отговор
    При нас забраната само даде повод на хората да откажат баснословно струващите цигари, на фона на общото поскъпване на живота. А колко ли туристи ще избягат в Румъния, още не им е ясно. Това ще бъде най - слабият туристически сезон и напразно мечтаят за 3-вълново увеличение на цените. Гладна кокошка просо сънува.
  • 4 и аз,и аз!

    1 0 Отговор
    Защо изобщо коментираш ?Нали всяко производство минава през търговията!Дори цимента,който забъркваш с пясък с лопатата /явно с това се занимаваш/трябва да се продаде като бетон на някого!А и с тези закрити кафета са закрити работни места и не са дадени заплати,платени осигуровки и данъци!Тъй че като няма какво да кажеш по-добре мълчи!
  • 5 Габриел Георгиев

    3 0 Отговор
    mngo mrazq kogato nqkoi nqma mnenie a deklamira tova koeto kajat drugite.Po-dobre malch!!!
  • 6 Владимир Йосифов

    1 1 Отговор
    Българските кафеджии още си мислят за времето когато имаше надписи :
    турското кафе е бразилско
    ---
    В Брюксел има ужасна КРИЗА, защото изплащат кражбите на гърците !!!
    Няма нищо общо с пушенето.
    Вижте снимките, които съм публикувал и тълпите туристи.
    Ядат гофрети, сладолед и шоколад и никой не мисли да пуши.
    Миди, пържени картофи и бира, БИРААААА !
    Цигарите убиват, а тези хора не искат да умират.
    Те не живеят на Балканите .
  • 7 фАС

    1 0 Отговор
    ПУШАЧЪТ НЕ Е ЧОВЕК !
  • 8 Гарабед

    0 0 Отговор
    Чиновника ни коли повсеместно.Само забрани,лобизъм,кражби,данъци,такси и плащания.Оставете бизнеса да работи спокойно в условията на конкуренция и нещата ще си дойдат на място.