Last news in Fakti

3 Декември, 2019 15:37 16 547 8

Над 1700 огледа за това жилище

  • берлин-
  • наем-
  • жилище-
  • оглед-
  • наплив

Намира се в Берлин, а месечният наем е 550 EUR

Напрегната. Така с една дума може да бъде описана ситуацията на пазара на недвижими имоти в Берлин. Да се намери двустаен апартамент в предградията на германската столица срещу 550 EUR на месец е голям късмет. Доказателство за това е фактът, че след публикуването на обявата за подобно жилище пред имота е има стълпотворение от кандидат наематели.

Имотът се на Meiningen strasse в квартал Шьонеберг. Сградата е построена през 50-те години на миналия век и е с разгъната застроена площ от 54 кв.м. Интересът към имота е бил толкова голям, че брокерите е трябвало да организират групи от по 20 човека за огледите. Картината отразява действителното състояние на пазара на наеми в Берлин.

Тези, които търсят втори дом или разполагат с достатъчно пари останаха „зад борда”. „Не сме канили никой с месечен доход над 5000 EUR. След седмица и половина ще стане ясно кой ще се нанесе във въпросното жилище”, казва посредникът Ролф Хармс.

За момента местните икономисти съветват Германия да се отърве от еврото. Що се отнася до ситуацията на пазара на недвижими имоти – то тя все повече се усложнява. Не само Берлин се нуждае от спешно „замразяване” на наемите. В тази група влизат още Мюнхен, Щутгарт и Франкфурт. Все повече нараства групата от хора, на които не им е по джоба да си наемат жилище. Към изгодните предложения ще има голям интерес, поне докато не изчезне дефицитът към достъпни имоти в Германия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ;;;;;;;;;;;;;;;;

    15 8 Отговор
    И там "балона се надува",за това толкова кандидати на 550.......
    В София ще се спука,но чак на 750 EURO
  • 2 SAAB

    26 4 Отговор
    ........'' За момента местните икономисти съветват Германия да се отърве от еврото'..........
    А главанако се натиска........
  • 3 100

    3 1 Отговор
    А в същата тази Германия има един град - Улм. Там проблемът със спекулата с недвижими имоти е решен доста добре. Та, има начин...
    https://money.bg/property/germaniya-se-izpravya-pred-seriozen-problem-nedostig-na-zemya.html
  • 4 Петка

    13 1 Отговор
    Не щем у немско у нази е по убаво квото и да хортуват2
  • 5 Гост

    10 1 Отговор
    Благодарете на AIRBNB и споделената икономика за това. Останалите имоти, които струват по 550 са листнати в тази отвратителна платформа за да генерират 1200-2000 евро месечен наем от пияни дрогирани наркомани, които спят по 4-5 в един такъв имот и дават по 10-20 евро на вечер. А нормалните работещи хора се избиват за единствения останал имот.
  • 6 мани мани

    7 2 Отговор
    прогнила "държава"! пълно с отрепки! бедняци! в пъти сме по-добре от тия уроди там!
  • 7 ASD

    1 0 Отговор
    Цената на имотите и наемите в Германия расте защото в страната се изсипват по над един милион души годишно! Дали са източноевропейци, украинци или арабески все трябва да живеят някъде.
    В България и в частност София населението намалява, и докато скоро се обезлюдяваха предимно села и окръжни градове ,но от скоро започна да се усеща и намаляване на населението в столицата. Питам се, поради каква причина се качват цените на имотите и наемите? Цената на имотите и наемите в София е свързана с притока на хора от провинцията, но когато това приключи /а то вече се случва ще последва и спад.

    Коментиран от #8

  • 8 Язе

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ASD":

    София се обезлюдява??????Не съм разбрал.