9 Декември, 2019 13:10 4 291 3

Как по-лесно да извадите кадастрална карта

  • кадастър-
  • карта-
  • уроци-
  • издаване
Как по-лесно да извадите кадастрална карта - 1

Кадастрално – административната информационна система на Агенцията по геодезия, картография и кадастър улеснява достъпа на потребителите до услуги на агенцията чрез видео уроци. Видео уроците показват нагледно как се работи с портала и как могат да се заявяват и получават електронни услуги от АГКК. Онагледено е и как потребителят може да зареди авансово виртуалната си сметка, ако иска да подаде заявление за услуга, която се заплаща – например за издаване на скица на имот или схема на самостоятелен обект - https://kais.cadastre.bg/bg/Home/GetVideoTutorialById?id=101. Плащането по този начин е бързо и удобно, като спестява време за проверка на платежни нареждания, когато сумата за дадена услуга е изпратена по банков път.

Тъй като изгледът на самата кадастрална карта би могъл да затрудни потребителите, специален видео урок “Търсене на имоти по кадастрална карта” в продължение на 5 минути показва подробно начините на търсене на имоти по кадастрална карта - https://kais.cadastre.bg/bg/Home/GetVideoTutorialById?id=42, кое меню за какво служи, по какви параметри може да се зададе търсене на имот и каква информация може да се извлече.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШОП

    6 0 Отговор
    Това требва да служи за модел за всички административни сектори в тая държава. Улеснявайте хората с по прости, бързи и достъпни за всеки адм. Процедури. Требваше отдавна да се е случило. Сега требва да се наваксва за пропиленото време.

    Коментиран от #2

  • 2 Селяндур

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "ШОП":

    Не ги устройва, по-добре е да е трудно - корупция, туй-онуй.
  • 3 Гост

    1 0 Отговор
    Некоректно заглавие. Не изваждате кадастрална карта, а кадастрална информация/ скица, схема, справки и т.н./ от кадастрална карта и кадастрални регистри.