11 Декември, 2019 11:21 2 294 3

Промени в имотните данъци в Германия

  • германия-
  • данъци-
  • имоти-
  • формула

Над 30 милиона жилищни единици ще имат нова данъчна оценка

Промени в имотните данъци в Германия - 1
Снимка: Shutterstock

В началото на ноември тази година правителството на Германия прие промени данъчни реформи в областта на недвижимите имоти. Така на практика от 2025 г. данъкът върху недвижимостите ще бъде изчисляван по нов начин. Въпреки приетите промени темата за начина, по който се изчисляват данъците върху жилища и къщи остава открита за дискусия. Ставките ще варират в зависимост от местоположението на имота. Колко да е тя ще се определя от общинските съвети на всяка провинция.

Германското правителство заяви, че след време ще посочи конкретната сума, която всеки собственик на имот ще плаща.

Промяната е, че към днешна дата всяка провинция сама ще решава как да разпределя сумата от данъци. Федералният модел на определяне размера на налога се основава на цената и размера на имота. На близо 30 млн. жилищни единици ще бъде преизчислена данъчната оценка.

Към днешна дата данъкът върху придобиване на имот в Берлин е 6%. За всяка провинция процентът е различен. Подобна схема е изгодна за отделните провинции, тъй като данъчните постъпления директно отиват в местния бюджет.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Яяяяяяя

    5 1 Отговор
    Тез да не си пият кайвето с Фандъка,бря.Ей на туй му се вика вече новият СССР
  • 3 Селяндур

    4 0 Отговор
    Ето така ще се изчисти софето