Last news in Fakti

23 Декември, 2019 12:55 2 326 0

Малта реформира програмата „Златна виза”

  • малта-
  • програма-
  • златна виза
Малта реформира програмата „Златна виза” - 1
Снимка: Shutterstock

Малта ще работи в европейските институции за реформиране на програмата за индивидуални инвеститори (MIIP) известна още като „Златна виза”. „Съществуващата програма почти изчерпа лимита си. 100 дни след като влезе в действие новото правителство, MIIP ще достигне своя предел. Това означава, че съществуващата схема ще бъде напълно изчерпана”, каза заместник-премиерът на Малта Крис Фирн.

Специалисти обаче смятат, че Фирн е получил погрешна информация. От пускането на програмата през 2014 г. и нейния край 2019 г. 1054 чужденци са получили малтийски паспорти, което е значително по-малко от нейния предел, който е 1800 души. Дори, ако средният показател от 211 паспорта на година бъде превишен през текущата година, програмата все още ще има капацитет поне още 3 години.

Фирн, който по-рано сподели, че иска да подобри имиджа на Малта в Европа, заяви, че иска да обсъди с институциите, които се обявяват против нея, какви реформи е необходимо да бъдат направени, за да продължи тя. Ако това се случи, то не е изключително Малта да повиши изискванията към чужденците, както това стана с Кипър след като последната получи критики от Европейската комисия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА