Last news in Fakti

24 Декември, 2019 20:31 3 504 5

Чужденци са купили имоти за 29 млрд. EUR в Испания

  • испания-
  • жилища-
  • инвестиции-
  • имоти
Чужденци са купили имоти за 29 млрд. EUR в Испания - 1
Снимка: Shutterstock

За последните 4 години чужденци са купили недвижими имоти в Испания за близо 29 млрд. EUR. Независимо, че сегментът не е стабилен, интересът към него от страна на нерезиденти расте. За периода 2014-2018 гг. близо 20% от всички чуждестранни вложения в имоти в света са се насочили именно към испанския пазар.

За испанския пазар рекордна е 2015 г., когато чужденци са купили жилища и къщи в южната страна за 8.66 млрд. EUR.

През последните години тенденцията се променя и инвестициите спадат. Две са причините за това. На първо място спад в доходността и втората – политическият конфликт с Каталуния. Последното доведе до прилив на чуждестранни купувачи в други региони на Испания, като например Мадрид, където на купувачите се предлага по-висока инвестиционна стабилност и възможност да получат висок наем от отдаването под наем на купените имоти.

В периода 2016-2018 гг. инвестициите в испанската столица да се увеличили със 133%, а в Каталуния са спаднали със 61%. През последните години популярна сред чужденците е Валенсия.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гладен брокер

    7 1 Отговор
    Знае ли някой, защо не купуват в Бг?

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Гладен брокер

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "texas":

    Thank you, my friend!
  • 4 Брокерът

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гладен брокер":

    Питаш, шот немаш сделки ли?
  • 5 Мираж

    2 0 Отговор
    Първо нека напишат колко продават и бягат с 200 от там.Що за държава е това да се нанесе някой незаконно в имота ти и с години да чакаш съда да го изведе от там.Знаете ли мили журналисти какво е ,,Okupa,,?