Last news in Fakti

14 Януари, 2020 17:54 4 756 3

Китаец купува най-скъпия имот в Лондон

  • великобритания-
  • лондон-
  • лукс-
  • къща-
  • инвестиция-
  • китаен-
  • найтсбридж

Къщата е с 45 стаи и се намира в Найтсбридж

Най-скъпата покупка на жилищен имот в Лондон е на път да стане реалност. Става дума за къща с 45 стаи в Найтсбридж. Офертната стойност е 273 млн. USD. Частният офис на Чъун Чун Киу е готов да купи имението, което има изглед към Хайд Парк. Реализирането на подобна сделка хвърля светъл лъч върху луксозния сегмент на недвижими имоти в британската столица и доказва, че интересът от страна на богати чуждестранни инвеститори продължава да е висок, независимо от излизането на Великобритания от Европейския съюз.

Цената от 273 млн. USD е далеч над тази, която е дадена за досегашния най-скъп жилищен имот откакто се следи историята на имотния бранш във Великобритания – 182 млн. USD дадени за къща в Оксфордшър през 2010 г.

Цената ще бие и световния рекорд за най-голяма сделка в жилищния сегмент. Досега той принадлежеше на основателя на хедж фонда Citadel Кен Грифин. През 2019 г. той плати 238 млн. USD за мезонет в Манхатън.

В какво ще бъде превърната къщата в Найтсбридж все още не е решено. В случай, че новият собственик реши да я преустрои в сграда с луксозни апартаменти, то преустройството ще му струва 911 млн. USD. Къщата се намира в близост до луксозния комплекс One Hyde Park и до универсалния магазин Harrods.

Чъун е основател и президент на CC Land Holdings. Компанията, листвана на фондовата борса в Хонг Конг, инвестира в недвижими имоти в Западен Китай. На Острова присъства от 2016 г., където придобива небостъргача Cheesegrater, разположен във финансовия център на британската столица.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛонДонЦенИ

    5 1 Отговор
    Лондон, а всички цени в долари ... Брекзита явно ще маха и лирата ?
  • 2 Покана за изпълнение

    3 1 Отговор
    Давам 10 милиарда долара.
  • 3 Китайските джендъре си имат

    1 0 Отговор
    Цел квартал в Лондон. Отврат е и е забранено навсякъде да спираш. Не ми харесва и не бих живял там.