Last news in Fakti

22 Януари, 2020 18:24 3 061 1

Министерство на отбраната няма да строи в резиденция "Лозенец”

  • резиденция лозенец-
  • мо-
  • строителство
Министерство на отбраната няма да строи в резиденция "Лозенец” - 1
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната не предвижда никакво строителство на територията на парка на резиденция „Лозенец“. Резиденцията е предоставена безвъзмездно за управление на Министерството на отбраната за държавни представителни нужди с Решение на Министерския съвет № 488 от 17.07. 2002 г. На основание Постановление № 54 на Министерския съвет от 1 април 2010 г. имотът е предоставен за управление на Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“. И в двете ведомства не е постъпвала по официален път информация за каквито и да било инвеститорски намерения относно строеж на обект на територията или в близост до парка на резиденцията и не е искано тяхното становище.

Възможно е да става въпрос за разрешение за проектиране на сграда върху частен имот, който не е в рамките на резиденция „Лозенец“. Всички въпроси, свързани с разрешения за строителство в частни имоти на територията на София следва да бъдат отправяни към компетентните органи – Столична община и главния архитект на София.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мали мали

    2 1 Отговор
    Те ще го продатат,ще строят пари на вятъра а ако прокуратурата каже кво стана продадохме го на кои уини некои си