24 Януари, 2020 14:55 2 193 4

Да управляваш със смартфон оборудването в хотела и ресторанта

  • иец-
  • иложение-
  • сихре-
  • хотел

Стилните идеи и технологиите са неразривно свързани с хотелиерския и ресторантьорския бизнес

Да управляваш със смартфон оборудването в хотела и ресторанта - 1

Ако преди 20 години някой бе казал, че включва осветлението, отоплението, пералнята или уредите за готвене през телефона си, едва ли щяхме да повярваме. Е, това вече е факт, а технологиите навлизат стремително както в ежедневието, така и за нуждите на бизнеса. Представяме машини, управлявани през смартфона и идеи за ресторанта и хотела, вдъхновени от продуктите, които след броени дни ще видим на хорека изложението СИХРЕ – от 28 до 31 януари в Интер Експо Център.

За готвенето

Те са високотехнологични, сами взимат решения и могат да се управляват от разстояние – през смартфона, таблета или компютъра. Това е SelfCookingCenter на Rational – технологичната система за готвене от Vera 94. Парният конвектомат усеща и разпознава по време на работа, а това му позволява да пече на грил, пържи, пече, задушава на пара и т.н. Функцията за отдалечен достъп „ConnectedCooking“ дава възможност за управление на всички свързани устройства през смартфон, таблет и компютър, смартфон или таблет.

Ще открием и умен фритюрник под налягане и шоков охладител, които намаляват разходите. Интелигентният MultiFresh охладител/замразител, с множество функции, се управлява с едно докосване на интуитивния дисплей. Индивидуалният подход е основна философия на фирма БИС, която ще заложи на произведените в България газови печки и котлони. Херметичен работен плот предпазва от изкипявания и създава оптимални условия за работа, а клиентът може сам да избере конфигурацията на горелките според мощността и материала.

Чиста и здравословна среда

Машините за почистване също могат да се управляват през смартфона. Даваме пример с продуктите на Krebe-Tippo. „Умните“ машини представя Хорека Трейдинг и Сервиз. Снабдени със смарт управлението AVANT 516, представено за първи път у нас, те изпълняват 999 програми. През смартфон, таблет, смарт-часовник, проверяваме работата на машината, задаваме команди и получаваме информация за консумираните вода и ток.

Със сигурност погледът ни ще привлече EV3000i. Уредът за почистване със суха пара от EV International осигурява професионална поддръжка на хотела и ресторанта, без странични ефекти от употребата на химикал. И намалява разходите. Специално почистване ще предложи Rotowash – машина с насрещно въртящи се ролкови четки. Системата на Тони Фил почиства подове и фуги чрез вграден впръскващ модул, който разпределя водата върху предната четка и оптимизира изразходването на работен разтвор. За постигане на по-високи резултати с по-малко усилия ни помагат миялните машини GRANULDISK. Те използват гранули, вода и малко количество препарат. Благодарение на това, без предварително накисване, се измиват силно замърсени съдове. Чрез механичното действие на гранулите, работещи с 30 000 удара в сек. и високата температура, измиването отнема няколко минути и се спестяват консумативи.

Качеството на въздуха е в пряка връзка с доброто здраве. На СИХРЕ хорека секторът ще се запознае с AIRFREE – въздухопречиствателят от фирма ЕВАНС. Замърсеният въздух попада в керамичното ядро на уреда чрез естествена конвекция. В тази зона, независимо от устойчивостта си, алергените и микроорганизмите се унищожават от високата температура от 200°С.

Оборудване със стил

По всичко личи, че СИХРЕ ще ни предложи и изобилие от стилно оборудване за барове, ресторанти както и хотелска козметика. Красиво, с акцент върху презентацията и декорацията е баровото и ресторантското оборудване на Box Max – Robiwoods. Компанията създава цялостни решения за клиентите. „Дизайнът, можем да подчиним спрямо Вашите представи!“, коментират специалистите от фирмата.

За цветното настроение в ресторанта ще се погрижи LAVA Bulgaria. Сред изобилието от продукти откриваме чугунената купа с две дръжки и дървена поставка, както и чугуненото овално плато с дървена поставка. И двете предложения са с двуслоен или трислоен емайл. Подходящи са за приготвяне на всякаква храна, включително киселинни продукти, за сервиране, презентиране, както и за употреба на метални прибори за хранене.

Луксозна серия хотелска козметика BOTANIKA, разработена изцяло с грижа за природата, ще впечатлява с качество и стил посетителите. Използвайки специален крафт материал за опаковките и растителни мастила за етикетите, всички продукти, представени от фирма Литиум, следват eco-aware концепцията.

СИХРЕ 2020 наближава. За посещение, от 28 д о31 януари, всеки може да направи регистрацията си за посещение на sihre.bg.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния софиянец

    1 0 Отговор
    Като не мога да си намеря готвач от три месеца, явно ще трябва да си взема от тези умни машини.

    Коментиран от #3

  • 2 Готвач

    2 1 Отговор
    Няма, а няма и да има готвачи! НЕ ПЛАЩАТ а искат много!
  • 3 Garrincha

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния софиянец":

    Като не ти се плаща много-много за готвач - запрятай, ръкави … като истински меринджей !!!
  • 4 Аларма

    1 0 Отговор
    Пропускате да кажете как се управляват тези умни уреди?!
    Управляват се, чрез 5G и 6G мрежи!
    Ще има много сварени мозъци , включително на всички в близост с глупаците, които решат да се правят на интересни и си изхарчат от парите, за тази гигантска, и смъртоносна глупост!!!
    Отворете си мозъците хора, помислете и проучете , преди да купувате, каквото и било!!!