Last news in Fakti

10 Февруари, 2020 20:37 3 372 4

„Зелена светлина” за възраждането на БГ летище

  • русе-
  • летище-
  • иннвеститор-
  • продажба

Цената на летище "Русе" ще бъде определена от общината

Днес общинският съвет на Русе разгледа и даде предварително одобрение да продаде летището край града на частен, в случая малайзийски, инвеститор. „Общината е издала документ, с който потенциалният купувач да кандидатства за инвеститор клас „А”. След като получи сертификата компанията кандидат поема ангажименти към летището, но всичко е на много начален етап и далеч от сделка”, коментираха за ФАКТИ запознати.

Логистичен център с летище – това е решението, което предлага единственият претендент за стопанисване на аеропорта, който не функционира още отпреди 1989 г. Първоначално летището ще се използва и като авиационен център за обучение на кадри.

С взетото днес решение нито се прехвърля собствеността на имота, нито общината се обвързва по някакъв начин с инвеститора. В случай, че се стигне до продажба, то цената ще бъде определена от общината.

„Ще защитим интересите на общината, ще отделим и средства за евентуално връщане на имота в наша собственост, ако до определено време не осъществят това, което предлагат", каза кметът на Русе Пенчо Милков.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един

    5 2 Отговор
    А дано ама на дали!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Русенец

    4 1 Отговор
    Малайзийска фирма с капитал от 2000лв. И бабите от Щръклево могат да се кандидатират за инвеститори.
  • 4 За 30 години

    1 0 Отговор
    го буренясаха, та да го дадат по-евтино ..