Last news in Fakti

19 Февруари, 2020 16:47 2 359 3

Постигнат е исторически рекорд

  • белгия-
  • цени-
  • жилища-
  • сделки-
  • поскъпване
Постигнат е исторически рекорд - 1
Снимка: Shutterstock

С 8.9% са се увеличи сделките с недвижими имоти в Белгия през 2019 г., което е исторически рекорд от началото на проследяване на пазара. При това във Фландрия ръстът е достигнал 10.8% - повече отколкото в Брюксел (6.3%) и Валония (6%), сочи анализ на Нотариалната камара на страната. От там уточняват, че сред основните причини за ръста са ниските лихви по ипотечните заеми.

Средната цена на жилищата за изминалата година е 240 000 EUR. Това също е най-високата някога регистрирана цена. Цените силно варират в зависимост от региона. Така например, във района на Вавилон тя е 310 000 EUR, в Ено – 145 000 EUR. Цените на апартаментите в Ено остават едни от най-ниските в Белгия, независимо от поскъпването в размер на 3.6% през миналата година.

Цената на квадратен метър жилищна площ в Белгия расте за четвърта поредна година.

Бумът на имотният пазар се отнася не само за покупко-продажбите, но и за сегмента на наеми. Най-вече това се отнася за пазара в Брюксел.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тамън се чудех по къв

    5 2 Отговор
    повод да го преместя.
  • 2 Господ да те поживи

    6 1 Отговор
    Миленке, бехме изтръпнАле в очакване как са сделките във Фландрия.
  • 3 Хамурапи

    7 1 Отговор
    "Така например, във района на Вавилон..." Вавилон ми е ясен, дайте цени за Асирия и за Хетското царство.