Last news in Fakti

11 Март, 2020 16:48, обновена 29 Юни, 2022 16:55 2 731 3

Къде жилищата поскъпнаха най-много

  • жилища-
  • цени-
  • данни-
  • статистика-
  • global property guide

Най-слаби резултати показаха държавите в Северна Америка и Близкия Изток

Къде жилищата поскъпнаха най-много - 1
Снимка: Shutterstock

Световната икономика и политическата несигурност са причина бумът в сектора на недвижими имоти да не продължи през 2019 г. Средната цена на жилищата се е повишила в 31 от 51 анализирани държави.

Северна Америка се намира в края на дълъг период на икономически ръст, сочи анализ на консултантската компания Global Property Guide. В резултат на коронавируса отслабват пазарите в азиатско тихоокеанския регион. Влияние оказват търговската война със САЩ и продължаващите протести в Хонг Конг. Близкият Изток „пострада” от политическото напрежение и поевтиняването на петрола. В същото време в редица европейски държави поскъпването продължава.

Най-значително поскъпване през 2019 г. при жилищата е регистрирано в Гърция – 11.29%. Второто място е за Германия – 11.15%, а на трета позиция остава Нова Зеландия – 10.28%. В другия край на класацията е Катар с поевтиняване на жилищата от 7.97% за 2019-а. В Пуерто Рико и Пакистан обезценяването е съответно със 7.94% и 7.75%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аномим

    4 4 Отговор
    Сега в обратна посока надолу

    Коментиран от #2

  • 2 Птичи грип

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Аномим":

    Точно л!!!! УМРЯ МАРКО.
  • 3 Ужас

    0 0 Отговор
    Нм, аз пък си мислех, че сме 2020г. авно преписана статия.