12 Март, 2020 11:11 4 392 0

Отдръпване от този имотен сегмент

  • израел-
  • луксозни имоти-
  • търсене-
  • сделки-
  • цени

По-малко луксозни имоти се търсят в Израел

Отдръпване от този имотен сегмент - 1
Снимка: Shutterstock

Рязко е намалял броят на сделките с луксозни имоти в Тел Авив през 2019 г., а броят на купените имоти на стойност над 2.8 млн. USD е достигнал дъното за последното десетилетие, сочат данните от анализ на SK Land Appraisers. През изминалата година са купени едва 119 жилища с цена над 2.8 млн. USD срещу средно 150 за последните няколко години. Спад се наблюдава и в броя на сделките в ценовия диапазон между 1.4 и 2.8 млн. USD.

Над 70 от сделките, или 61% от всички покупки на луксозни апартаменти, са сключени в Тел Авив. За Йерусалим техният брой е 13.

През 2019 г. се отчита спад не само броя на сделките, но и в средната цена на квадратен метър жилищна площ. В луксозния сегмент тя е била 25 940 USD през 2017-а и 256 780 USD през 2018 г., а за 2019 г. стойността е 24 540 USD. Анализатори обясняват тенденцията със спад при имигрантите от Франция и повишения контрол при облагане на сделки, плащани в брой.

В доклада на SK Land Appraisers се отбелязва, че се наблюдава съществена разлика в цената между имотите, разположени в близост до плажната ивица и тези в центъра на града. На практика всички най-скъпи апартаменти се намират на крайбрежието, като тук сделки се сключват предимно с чужденци. Все по-малко хора обаче избират супер скъпи имоти. За клиентите по-важни от лукса са наличието на тишина, достъпност до услуги и малкото на брой съседи.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА