Last news in Fakti

16 Март, 2020 06:21 7 330 4

Тайната къща на рок легенда

  • елвис пресли-
  • къща-
  • парцел

Обикновена на пръв поглед къща, разположена в Тейт в малкото градче Колдуотер, в близост до едноименната река, най-вероятно е била купена в средата на 60-те години на миналия век от легендата Елвис Пресли. Новината е потвърдена от историк, изучавал живота на певеца.

През 1965 г. парцел от 13 декара в щата Мисисипи е купен от Върнън Е. Пресли – бащата на Елвис. След това Върнън е подписал документ, с който предава земята на Джон и Луис Смит, който се явяват брат и неговата съпруга на майката на Елвис. Предполага се, че след това Джон е продал имота на легендарния певец.

Известно време имотът остава във владение на семейство Пресли. През 1972 г. Смит го подават на Уилям МакГрек, който изработва кожените украшения на Елвис Пресли.

Към днешна дата имотът не принадлежи на семейство Пресли, но има богат родословен рокендрол корен. Според историка, Елвис не е живял дълго във въпросната къща, но е инвестирал в нея.

Върху терена има къща с две спални, две бани, сарай и работилница. По думите на брокер, мястото е отлично за отдих, като се започне с лов до каране на ATV.

Тайната къща на рок легенда


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    9 0 Отговор
    Авторката, ти по интересува ли се какво означава думата сарай
  • 2 Голям Слон

    9 0 Отговор
    :-) Сарай в руския език, например, се използва за помещение, в което се складират инструменти и всякакви натурии ;-) В българския думата на практика не се използва. С изключение на случаите, в които се говори за имотите на Сокола :-))))
  • 3 БЯХ СЕ ПРИТЕСНИЛ ЧЕ НЕ ЗНАЯ

    2 3 Отговор
    С КОЛКО БАНИ И СПАЛНИ Е ТОЯ КОПТОР...АМА ДОБРЕ ЧЕ СТЕ ПИСАЛИ ТАЗИ" МНОГО ВАЖНА ПОДРОБНОСТ"...ЕГАТИ И ТЪПОТИЯТА..
  • 4 Укгкулихих

    1 0 Отговор
    Да бяхте сложили някоя снимка...