Last news in Fakti

18 Март, 2020 18:13 4 074 5

Масови съкращения в световна хотелска верига

  • marriott-
  • хотел-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • съкращения

Служителите ще бъдат назначени отново след отшумяване на пандемията

Масови съкращения в световна хотелска верига - 1
Снимка: Shutterstock

Туризмът е сред секторите пострадали пряко от пандемията на коронавируса. За никой не е тайна, че това лято хотелите ще се превърнат в призрачни сгради. Някои от големите хотелски вериги вече съкращават част от персонала. Сред тях са и най-голямата верига Маrrіоtt Іntеrnаtіоnаl. В България под нейната шапка са Ѕоfіа Ноtеl Ваlkаn и Ѕеnѕе Ноtеl Ѕоfіа.

От компанията майка обявиха, че съкращенията ще обхванат всички нива – от чистачката до управленския екип. Единствено се запазва за момента състава на корпоративно ниво.

Сред основните причини за решението е, че бизнесът „изпитвa знaчитeлeн cпaд в тъpceнeтo". Хората, които ще останат без работа, ще бъдат отново наети след като пандемията отшуми.

Маrrіоtt Іntеrnаtіоnаl управлява 2000 хотела в цял свят с общо 560 000 стаи. Ако бъдат включени и комплексите, които са на франчайз, то броят на стаите се увеличава до 7300.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    10 0 Отговор
    С франчайзинга стаите с колко нули стават?Но повече ме интересува за колко стаи се грижи една гувернантка в Европа и за колко у нас? Заплатата ми е ясно,че е 3:1.
  • 2 Ганю

    6 0 Отговор
    Вече не съм купувач! Да се знае. Кеша ми е по-важен.
  • 3 Виктория

    4 2 Отговор
    Информацията е напълно НЕвярна. Към момента Sense Hotel Sofia не е съкратил служители нито има такива намерения в бъдеще. Вие като журналисти е редно да проверявате информацията преди да публикувате неистинна информация.

    Коментиран от #5

  • 4 Лилия

    2 0 Отговор
    То подобре да съкращава, че да взеюат пари от борсата...а не да не са на работа докато турсизма се възстанови и да не им се заплаща през тоя период......
  • 5 кънчо

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Виктория":

    Откъде знаеш, че не е вярно? Защото в един хотел още не е станало? Дъщеря ми работи в един Шератън и преди два дни им съобщиха, че са временно съкратени. Тя ще има повече време да си взима изпитите в университета, но проблемът е за тези, за които това е основна работа.