Last news in Fakti

20 Март, 2020 10:43 2 322 0

Без изселване от имота и отчуждаване на имоти

  • сащ-
  • ипотека-
  • изселване-
  • мерки-
  • отлагане-
  • коронавирус

Мярката в САЩ е взета в резултат на коронавируса

Без изселване от имота и отчуждаване на имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че преустановява изселването на наематели, които не са си платили рентата и отчуждаването на недвижими имоти до края на парил. „Департаментът по жилищно строителство и градско развитие оказва спешна помощ на наемателите и собствениците като преустановява всички принудителни продажби и изселвания до края на април”, каза президентът на САЩ. Също така на домакинство, което е с ипотечен заем, се дава отсрочка (за момента) при погасяване на заема.

„Въпросните действия ще позволят на домакинство, което има ипотека със застраховка FHA, да не страхуват, че ще загубят дома си и ще повишат сигурността на пазара”, каза министърът по жилищно и градско развитие Бен Карсън, като допълни, че мярката ще „донесе на собственици доза спокойствие в тези трудни времена”.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА