Last news in Fakti

27 Март, 2020 19:35 11 900 6

Огледите на тези имоти в София почти спряха

  • склад-
  • пазар-
  • бгсклад-
  • коронавирус-
  • софия

С 90% се сви сегментът на индустриални имоти

Огледите на тези имоти в София почти спряха - 1
Снимка: М. Богданова ©

Извънредното положение, в което се намираме от 13 март 2020 г., преобърна живота и пренареди приоритетите на всички хора, отрасли и фирми в световен мащаб. Разбира се, не подмина и България. Пандемията и начина, по който ескалира доведе до осезаеми промени и индустриалния сектор, макар и с малко закъснение. Не подминава и сектора на индустриални имоти. В София сегментът отчита свиване от почти 90%.

„Огледите на складови и индустриални площи са почти спрени. Наблюдаваме рязък спад. Запитванията, от страна на клиентите, също отчитат значително понижение, предвид неизвестността и опасенията на хората. Повечето служители в частния сектор бяха освободени от офисите и преминаха на дистанционна работа. В тези условия колегите консултанти работят с клиентите си главно онлайн. Хубавото в този случай e, че нашите колеги имат детайлна информация за обектите, които спомагат при разговора с клиентите за по-доброто представяне на обектите и информацията за тях. В момента се очаква голям бум на търсенето на складове за електронна търговия, предвид повишеното търсене на стоки от първа необходимост”, коментира Симеон Митев, собственик на специализираната платформа БГСКЛАД.

Промяна има и в търсенето. Преди 2 години акцентът беше върху складове с локация в центъра към периферията, а сега е обратното, т.е. търсят се складови площи в близост до жилищните и централни части. Това е и в резултат на по-бързото обслужване на куриерските фирми. Както и в другите големи столици, така и в гр. София това ще доведе до търсене и строителство на многоетажни складове, което според Симеон Митев ще бъде бъдещето в развитието на пазара на складови площи.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 22 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Порно

    12 1 Отговор
    Не знам в какъв сегмент складове работи тоя , ама за хладилни складове и такива лицензирани за хранителни стоки има повишено търсене.

    Коментиран от #6

  • 2 Тролл2

    33 1 Отговор
    София вече не е интересна. Хората се усетиха, че има по-хубави места за живеене в България.
  • 3 ггг

    26 1 Отговор
    Леле, брокерите вече доста изгладняха :) завалиите, за нищо работа, една ключарска услуга, събираха по 6 бона, сега да си ги харчат алчните със здраве, защото кранчето спря
  • 4 Сибирски анадолец

    11 5 Отговор
    За едни надолу, за други нови възможностти... Мрънкачите си остават и пропускат всякакви шансове, занимавайки се с другите... Да излезем от ситуацията по-здрави и заможни...
  • 5 гост

    11 1 Отговор
    Няма да се плашите,всичко ще е цветя и рози...цените ще са все нагоре!
  • 6 Българин бг

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Порно":

    Брокерите разбират от продажби от всяка точка на света само за българия не пишат и коментират на къде вървят цените