Last news in Fakti

30 Март, 2020 17:23 2 226 10

Рецептата на Airbnb за пестене на пари

  • airbnb-
  • коронавирус-
  • мениджмънт

Собствениците се отказаха от заплатите си

Рецептата на Airbnb за пестене на пари - 1
Снимка: Shutterstock

В областта на недвижимите имоти най-бърз и силен удар получиха собствениците на жилища, които ги отдават краткосрочно под наем. Резервациите бяха отменени, платформите предприеха съответните стъпки, за да могат клиентите бързо да си върнат парите от направените резервации.

Трудните времена, които преживява Airbnb, я карат да предприема драстични мерки за намаляване на разходите. Популярността на платформата е толкова висока, че мениджърите ѝ са преценили, че нямат нужда от много реклама, затова орязват от това перо в бюджета 800 млн. USD.

Собствениците на Airbnb решиха да се откажат от заплатите си за следващите 6 месеца, а ТОП мениджърите ще получават с 50% по-малко.

Компанията е спряла наемането на нови служители, а сегашните едва ли ще получат бонуса си в края на 2020-а.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тролл2

    3 1 Отговор
    Българинът не обича да му дават акъл.

    Коментиран от #8

  • 6 Реститут

    5 9 Отговор
    Дано да изчезне от лицето на земята и тази ужасна платформа! Не може на бул. Витоша апартаментите да са по 2500 евро на квадрат, а някакви пияни мърляви туристченца, които нямат пари за хотел да се настаняват в тях за по 10 евро на легло за нощувка, да тормозят съседите, да скапват средата за живеене и да превръщат ключови за столицата места в долнопробни кафани. Жилищнте сгради са за постоянно обитаване, хотелите са за туристи, с това Airbnb се надуха цените на имотите в центъра до краен предел, а имоти за дългосрочни наеми вече почти няма.
  • 7 кой още не е разбрал

    2 4 Отговор
    Дрaги coбcтвeници нa имoти в БГ, вeчe cтe рaзбрaли грeшкaтa cи дa oтдaвaтe пoд нaeм- неплащане и съсипване. Нo cкoрo и прoдaвaчитe щe уcтaнoвят, чe ceгa e нaй лoшия мoмeнт зa прoдaжбa. Oбявитe трябвa масово дa бъдaт cнeти oт caйтoвeтe нa aгeнциитe дoкaтo ce види нaкъдe oтивa eврoтo, чe нeщo имaм лoшo прeдчувcтвиe...

    Коментиран от #10

  • 8 Ганай

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Тролл2":

    Т'ва е за шопа.
  • 9 А у нас мениджърите

    2 0 Отговор
    на Bulgaria Air i BNB и други банки ще се откажат ли за 6 месеца от заплатите... например
  • 10 Ново

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "кой още не е разбрал":

    Собствениците ще си държат имотите пък които намери купувач ще продава будали все има пък еврото то си е евро не можем да печатим живота продължава