30 Март, 2020 22:37 4 337 2

Тази програма спасява имотния пазар

  • кипър-
  • златна виза-
  • чужденци-
  • инвестиции-
  • промяна

Кипър ускорява програмата „Златна виза“

Тази програма спасява имотния пазар - 1
Снимка: Shutterstock

Сред извънредните мерки, приети от правителството на Кипър във връзка с пандемията от коронавирус, е и промяна в програмата „Златна виза“. Властите ще ускорят разглеждането, съответно одобрението на кандидатурите за получаване на кипърско гражданство чрез покупката на недвижим имот.

Въпреки, че правителството твърди, че кипърската икономика в минимална степен зависи от инвестиционното гражданство, приетото решение показва, че на въпросния сектор се възлагат надежди. Към момента едва 1.2% от БВП е свързан с програмата. От 2013 г. до края на 2019 г. близо 6.6 млрд. EUR са постъпили от нея в кипърската икономика.

През последните години в програмата бяха въведени редица ограничения. Установен беше лимит за издаването максимум на 700 разрешения на година и се очакваше приемането на нов закон, който още по-силно да ограничи възможностите за инвестиции с цел получаване на гражданство. Парламентът дори поиска пълно заразяване на „Златна виза“, но в контекста на последните събития решението беше преосмислено.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаджи хаджи Българин

    15 0 Отговор
    Иде реч за офшорките на територията на Кипър! Колкото повече, толкова повече - казал Мечо Пух!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.