Last news in Fakti

7 Май, 2020 11:11 3 448 3

Строителството на тези имоти продължава

  • дубай-
  • оае-
  • туризъм-
  • хотели-
  • имоти

Дубай няма да спре изграждането на нови хотели

Строителството на тези имоти продължава - 1
Снимка: Shutterstock

В началото на юли може да започне туристическия сезон в Дубай. „Това ще става поетапно и с пълно обороти може да заработи чак през септември. Всичко зависи от ситуацията в световен мащаб”, казва генералният директор на департамента по туризъм и търговия на Дубай Хелал ал Мари. „редица държави все още са затворени, така че в момента по-скоро се водят двустранни преговори. Дали ще е юли, когато всичко поетапно ще се открива? Или септември? Ние трябва просто да се убедим, че сме готови, ако всичко се случи по-рано, отколкото се очаква”, допълва той.

На Дубай му бяха необходими десетилетия, за да се превърне в основен бизнес и туристически център на Близкия Изток, привличащ милиони посетители със своите плажове, разкошни хотели и търговски центрове от висок клас. По официални данни, през 2019 г. Дубай е посрещнал 16.7 млн. туристи. Основно те са идвали от Индия, Саудитска Арабия и Великобритания. Броят на туристите от Китай също растеше бързо през изминалата година. Сега, в резултат на пандемията от коронавирус, туристическият поток е секнал и му предстои възстановяване и по-нататъшно развитие, акцентирайки върху здравните и хигиенни норми. Вероятно това ще означава повече разходи за хотелите. Правителството оказва подкрепа на пострадалия сектор, като понижи някои данъци, включително намаляване с 50% на общинските такси.

Правителството не планира да намалява обема строителство на хотели, дори на фона на свръх предлагането на стаи. „В Дубай правителството въобще не е заинтересовано да контролира броят на предлаганите хотелски стаи и цените. Безспорно, инвеститорите в хотелския бизнес са достатъчно компетентни, за да приемат сами правилните решения”, допълва Мари.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аноним

    5 0 Отговор
    Временно ще е предстои спиране поетапно
  • 2 Сеирджия

    3 0 Отговор
    Дреме ми на хурката! Аз няма да плащам.
  • 3 Българин

    0 0 Отговор
    Продължавайте китайците ще ги купуват