Last news in Fakti

8 Май, 2020 07:21 4 933 13

Раздържавиха апетитни имоти

  • правителство-
  • имоти-
  • разпореждане

На търг продават сгради, част от „Пристанищен терминал Бургас-Запад”

Раздържавиха апетитни имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Министерският съвет учреди безвъзмездно безсрочно право на строеж върху част от коритото на река Неделинска - публична държавна собственост, в полза на община Неделино за изграждане на мостово съоръжение на р. Неделинска между ул. „Напредък“ и ул. „Крайречна“. Между двете улици ще бъде направена нова пътна връзка. Предвижда се изграждане на асфалтова пътна и тротоарна настилка, монтаж на предпазни парапети, хоризонтална маркировка и вертикална сигнализация.

„Български пощи“ ЕАД ще продадат чрез електронен търг три гаражни клетки в Айтос. Имотите не са необходими за дейността на дружеството, а поддръжката им е свързана с неоправдани разходи. Продажбата ще се извърши по цена, не по-ниска от определената от независим оценител.

За частна държавна собственост беше обявена сграда в гр. Горна Оряховица, област Велико Търново, намираща се в близост до железопътната инфраструктура. Правителството даде съгласието си тя да бъде премахната от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради отпадналата необходимост от използването ѝ, както и лошото ѝ конструктивно състояние. В сградата не са разположени обекти на железопътната инфраструктура, съгласно § 1, т. 1 от Допълнителните разпоредби на Закона за железопътния транспорт. През нея не преминават действащи кабели и съоръжения на железопътната инфраструктура, както и няма функционално и технологично значение за сигурността на железопътните превози.

За частна държавна собственост ще бъдат обявени сгради и съоръжения, разположени на територията на „Пристанищен терминал Бургас-Запад”. Правителството даде съгласието си те да бъдат премахнати от активите на пристанищната инфраструктура, заради отпадналата необходимост от използването им. Това се обуславя от нарастващия товарооборот от генерални товари, съчетано с ограничения брой складови полета и за развитие на пристанище за обществен транспорт с национално значение в частта му относно терминал „Бургас-Запад”.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аммм

    10 21 Отговор
    Че то остана ли публична държавна сопственост,?те бесеперастите разграбиха всичко.!
  • 2 Делчо

    24 1 Отговор
    И свои фирми ще строят с евромилиони !

    Коментиран от #3

  • 3 опорна точка

    7 7 Отговор

    До коментар #2 от "Делчо":

    Да се внушава : " Каракачанов краде"!
  • 4 ГеР.берастия

    26 4 Отговор
    Айде шайката на софрата,ненаядоха се
  • 5 Xa xa

    19 0 Отговор
    Ако някой може да каже какво означава дьржавно частна собственност ще е добре...
  • 6 Иво

    16 0 Отговор
    Крадливите Герберасти пак намазаха.
  • 7 ОКРАДЕНИТЕ МАНГИЗИ ОТ

    17 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Раздържавиха апетитни имоти
    На търг продават сгради, част от „Пристанищен терминал Бургас-Запад”

    ----- ИЗВЪНРЕДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ, ТРЯБВА В НЕЩО ДОХОДОНОСНО ДА СЕ ВЛАГАТ! СЕЛЯНИНЪТ ОТ БАНКЯ С ЛАКОМИЯТА СИ СМЯТА ДА ПОГЪЛНЕ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ! -----
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ХАХАХАХА

    4 0 Отговор
    ХАХАХАХА..... ОЛЕ, МАЙКО
  • 11 НАПРАВИ СПИСЪК

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "Активист на БСП":

    КАКТО БЕШЕ ПРИ МЕСАЛИНА! И СЕГА СА СЪЩИТЕ НЕНАСИТНИ СКРИТИ ТАЛАНТИ....

    Коментиран от #12

  • 12 КОГАТО И ДА ГИ УВАЖИШ

    6 0 Отговор

    До коментар #11 от "НАПРАВИ СПИСЪК":

    ВСЕ СИ МНОГО ЗАКЪСНЯЛ!
  • 13 Наглецо

    13 0 Отговор
    Някой сеща ли се кой държи пристанище Бургас ? Цв.Б. и един бивш секретар на МВР К.Г. е в борда на директорите ! Ама,това е случайно.Вярвайте ми.