Last news in Fakti

9 Май, 2020 10:21 3 627 0

Google се отказа от …

  • google-
  • умен град-
  • канада-
  • торонто-
  • проект-
  • прекратен

Интернет гигантът няма да строи „умен” град

Sidewalk Labs – част от Google, спря реализирането на проект за изграждане на интелигентен град на бъдещето, който трябваше да бъде построен в Торонто (Канада). Причината е пандемията от коронавирус и негативните икономически резултати върху редица сектори от икономиката.

„Вярвам, че идеите, които сме разработили през последните две години и половина, ще представляват смислен принос за работата по решаването на големите градски проблеми, особено в областите на достъпност и устойчивост”, коментират от Sidewalk Labs.

Градът трябваше да бъде изпълнен с технологии, като се започне с автономни автомобили и се стигне до въвеждането на иновативни начини за събиране на боклук и стотици сензори, които събират данни за качеството на въздуха и движението на хората. Сградите трябваше да са устойчиви и изградени по нови радикални начини, а велосипедните платна да се нагряват.

Въпреки проваления в Торонто проект, Sidewalk Labs ще продължи да инвестира в стартиращи фирми, работещи върху всичко – от роботизирани мебели до цифрово електричество.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА