Last news in Fakti

14 Май, 2020 16:50 6 266 45

Жилищата ново строителство изискват мебели по поръчка

  • архитектура-
  • дизайн-
  • тенденции-
  • жилище-
  • апартамент-
  • esteta interiori

Използването на дизайнер е по-ефикасно и по-евтино

Жилищата ново строителство изискват мебели по поръчка - 1

Забързаното ежедневие и постоянната липса на време изискват от бизнесите да се адаптират и подобряват. Именно такова подобрение успешно е приложено от компанията за интериорни решения, Esteta Interiori. Продуктовата ѝ гама е надградена с услугата интериорен дизайн, предлагана от собственото дизайнерско студио на компанията. С обединяването на интериорно проектиране, доставка и монтаж на цялостно обзавеждане, Esteta Interiori напълно затваря кръга от дизайн до завършване на проект. По този начин времето, което отнема да се завърши жилището се намалява значително, събирайки всички стъпки от процеса на едно място, а от клиентът се изисква само да одобри проекта, а да се стартира рабoта по него. За необходимостта от консултация с интериорен дизайнер и тънкости от бранша, разказва в интервю за ФАКТИ управителят ѝ Евгени Генчев.

Жилищата ново строителство изискват мебели по поръчка

Много от българите сами решават да променят визията на помещенията. Разполагат с определена сума, купуват избрани мебели, но в крайна сметка крайният продукт и визията му, не ги удовлетворява. Как бихте ги убедили, че в крайна сметка ще им е по-изгодно, ако използват услугите на професионалист, а че резултатът ще е далеч по-уютен?

Да, това е често дискутирана тема. На пръв поглед нещата изглеждат много по-прости, от колкото са. Почти всеки има албум с идеи в Instagram или Pinterest, които само чакат да бъдат реализирани. Проблемът с това, е че тези идеи отговарят за специално пространството обстановка, в която са реализирани. Когато интериорно решение, предвидено за изцяло различно жилище се приложи в пространство с различни условия и архитектурни дадености, резултатите няма как да са същите като на снимката в Instagram. Красивите картини, на които всички се наслаждаваме в Pinterest, са плод на дизайнерска мисъл, последвана от майсторско изпълнение и най-често професионален фотограф.

Друг проблем с обзавеждането на апартамент с готови решения идва и от новото строителство. Често жилищата идват с неусвоеяеми пространства, ниши и чупки, които няма как да се оползотворят с готови мебeли. Някой трябва да проектира мeбели за там, вземайки предвид много повече фактори, от просто свободното пространство.

При рабoтата с интериорен дизайнер, тези проблеми са елиминирани. Предлагаме не само картинки на добри идеи, а реални и изпълними планове и проекти, които могат да се осъществят. Все пак ние от Esteta Interiori сме и изпълнители, не само интериорни дизайнери.

Жилищата ново строителство изискват мебели по поръчка

Каква е разликата в обзавеждането на едно жилище в стара сграда и такова в нова?

Хубав въпрос. Разликата е много голяма и идва от модерните тенденции в обзавеждането, а те от своя страна са породени от пространството, с което разполагат самите строители. Като основна разлика може да разгледаме местоположението на кухнята и подстъпите към баните в апартамента.

Старите сгради дължат своя чар на архитектурните си нестандартности и автентични декоративни елементи. Стараем се да запазим и включим колкото се може повече от тях в стила на апартамента, стига клиентът да търси класическия стил. Качественото старо стрoителствo често е просторно и с високи тавани, даващи свобода за добавянето на окачен таван с различни височини, акустични и декоративни панели, както и стенни облицовки с широкоформатни плочи. Този тип стрoителство носи със себе си и ред проблеми, които изискват цялостно прекрояване на жилището. Като по стандарт, банята и тоалетната са достъпни само от коридора, спалнята е много малка или изключително голяма, а кухнята винаги е автономно помещение. Често всекидневната е преходна или включва вестибюл. Старите електрическа и ВиК инсталации също трябва да бъдат прекроени и модернизирани, за да паснат на модерните тенденции.

Новото стрoителствo от своя страна често се характеризира с неусвояеми чупки и ниши, нестандартни по размери и пропорции стаи, заблуждаващи, че може да поберат готови мебели. Много често строителите подават информация, че в помещението могат да се добави определен набор мебели, но при реализация се вижда, че вътре няма място и за половината. Модерното стрoителствo се изгражда в крак с новите тенденции за оползотворяване на пространството. Това включва обединяването на кухня с всекидневна и трапезария, светли спални с големи прозорци и прилежащи към тях бани и гардеробни. Качественото стрoителствo се характеризира и със здрави конструкции, на които могат да се окачат конзолни мeбeли и нестандартни интериорни решения.

Жилищата ново строителство изискват мебели по поръчка

И от двата типа стрoителствo имат своите плюсове и минуси, а в Esteta Interiori, разбира се, имаме примери за успешно реализирани проекти и в двете ситуации.

Можете да откриете интериорно студио Esteta Design на:
https://design.esteta.bg/
Email: [email protected]
Тел.: +359 882244395
Esteta Design e неразделна част от Esteta Interiori


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 9 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    22 5 Отговор
    Точно с малка спалня в ново строителство (2010) се мъчихме с жена ми! Взехме по-тясно легло, за да може да се обикаля около него, ама не става да се спи - малко е. Гардеробите са стандарт, не може по-тесни, бюрото и то... Това с новото строителство май не си е работа...

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Смехурана

    5 5 Отговор
    Хищората произвеждат модулни кухни точно за да може да се вместят във всякакви жилища, по евтино само проекта 2000 лв на дизайнера пий си чая от мента!
  • 3 Пижо

    17 0 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    В Плевен,ново строителство:2010а
    1.отвора за мебелна в кухнята,при стантарт 2м.
    оставен 1,95м.
    2.В двете спални и хола,течове от покрива=падане на мазилката.
    3.Асансьора,монтиран и спира в междуетажието!!! в 21век,а ако съм инвалид в
    инвалидна количка!!!!!!!!!
    4.Електричество=правено по стандарти на 70е на
    миналия век.щ,фаза директно във фасонка и
    нула през прекъсвача,фаза вързана на жълтозелен кабел на земното!!!!!!
    5.В гаража,кабели и инсталация има но, ток от
    никъде няма как да се прекара.
    6.И на тази сграда,някой Идиот архитект,е
    подписал акт16!!!!!!!!!!!!
  • 4 Уди Кълвача

    4 12 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Еми жена ти да отслабне малко и спалнията ще ви стане тамън!

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Собственик

    15 0 Отговор

    До коментар #4 от "Уди Кълвача":

    “Еми” човека си е платил спалнИя за дебела жена, ако му е трябвала гльожава,да е взел
    твоята....
  • 6 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #4 от "Уди Кълвача":

    Само големите майстори работят на голям тезгях. Чираци, като тебе, се мъчат на табуретката.
  • 7 Гост

    16 2 Отговор
    Ново строителство само несъразмерни и неизползваеми помещения. Хол 6х2.2м, както и да го наредиш наникъде е. Гараж 2.2х5м Пежото 607 задницата му стърчи навън. Врата няма щото няма как да се затваря с тая кола. Тоалетна 0,7х1.2м Сядаш на тоалетната със свити крака. Банята е по-малка от килера. Терасата е с парапет, завинтен с дюбели - пипнеш го и аха да падне. За качество на материалите не ща да говоря, че се рушат още преди акт 16. Един стар панел е много, ама много по-добре направен от тия модерни душегубки.
  • 8 габровец от варна

    5 2 Отговор
    Тия далавеладжии само се чудят отде да изкрънкат кинти.Интериорен дизайнер...Аве да не ви познавам,ами на вълшебници се пишете.В София такава баня видях в ново жилище,че ми се доповръща.Мухъл отвсякъде,плочките що не паднат нацяло,равен под!
  • 9 Грую

    15 1 Отговор
    Някъде трябваше да пише "платена публикация". Дизайнерски мебели по поръчка и интериорен дизайнер излиза много евтино!Това да не е някакъв виц? Къде останаха добрите стари големи и просторни стаи, строени по Татово време за хората, в които можеш да си разположиш евтини мебели тип конфекция и да ти и просторно и обзаведено и уютно? Сегашното строителство, обслужващо печалбите на строителните предприемачи със стаи тип "кибрители кутийки" с включени общи и не знам какви си част в нотариалния акт пък за да може Общината да те изплющи с голям данък, че да има за заплати на общинските служители и за крадене от общинарите, искали интериорни дизайнери и мебели по поръчка и то моля Ви се "евтини" . Значи Вие тука за хептен серсеми ли ни имате бре? Ние, като сме от село да не би да мислите, че ядем доматите с колците?

    Коментиран от #10

  • 10 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Грую":

    То са си сложили логата и контактите хората - какво повече трябва да кажат? :)
  • 11 читател

    4 1 Отговор
    Ами да, с тези триъгълни апартаМЕНТИ...
  • 12 бачкатор

    6 2 Отговор
    Жилища без врати и антрета - да смърди на обувки, кухни в хола - да смърди на манджа, на шпакловка и замазка със стърчащи кабели, акт 16 всеееки момент - някои чакат 5-10 години после, по 1500-1800 евро квадрата, последните и първите етажи със статут на ателиета и тавани.
    Насам, народе, няма такава измама, няма такива балъци...
  • 13 ку куу

    9 1 Отговор
    Седя си на тоалетната чиния и надушвам на комшията мекиците в кухнята.Дали той надушва моето ла... Предполагам че да все пак имаме един отдушник за кухни и тоалетни в новото строителство. Запоти ми се телевизора във всекидневнокоунята.Жената пак прави супа.В метрото ще се облизват като ме надушат. Понякога ми идва да се разплача.Но се сещам че съм в 90 квадрата а има такива дето са в по малко.Става ми добре и вдигам главата гордо и високо. После се сещам че имам да плащам още 10 години. Поне не съм на последния етаж и няма да протече скоро. Сега е стигнало само до пред последния етаж. Абе итонга ставал на прах като се намокри.Вие знаехте ли.
  • 14 Умен

    3 4 Отговор
    Кво толкова плюете новото строителство. Имат си по 2 тоалетни и само човек, който не се е прибирал на зор няма да оцени наличието на толаетна до входната врата. Има и не малко апартаменти (3-стайни) с по 2 бани, което си е голямо удобство. Покривите текат на всички видове строителство. Нали едни и същи некадърници (цигани) ги правят. За ел. инсталацията на панелките дето като включиш бойлер, печка и телевизор и ти пада бушона, а? На майка ми купихме от тея бързо нагревните да има жената топла вода в кухнята и инсталацията не издържа. Стопяваха се контактите. Просто инсталациите не са правени за такава консумация. Досега не съм бил в панелка, в която като се готви да не се усмърди целия апартамент! На оня дето му се запотявал телевизора, купи си аспиратор или слагай чистачки на телевизора. Много е яко да ти дойдат гости и да ги зарежеш в хола докато приготвяш кафе или салатата в кухнята. Другият вариант е да се врете в тясната кухня, която брокерите ти я представят като спалня(това за оня дето му била тясна спалнята) при положение че имате хол, който седи празен.

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 пее ми се

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Умен":

    Ехоо аз съм. Аспираторът ми е възможно най мощния дето може да влезе в малката ми кухня на големия тристаен апартамент ново строителство. Да аз съм от тези с двете тоалетни те са само в тристаините.В някои от тристаините де. Та едната тоалетна се наложи да я направя мокро помещение защото няма място за нормална пералня и сушилня в миниатюрната ми кухня в уж огромния ми тристаен апартамент. Да да бил съм в панелка поднаем. Ами по добре беше чесно да ти кажа.Не съм имал проблеми с тока.Печките за готвене бяха на затворена тераса. Разбира се че не бил дал толкова пари за панелка. Абе да не влизам в подробности ще кажа само. Каквото и да купиш все си се прецакал. Да сме живи и здрави. Поне ако не друго мога да кажа на хората какво ги чака. Строителят беше доказан. Доказан значело че ще завърши зградата.Не че си струва това дето ще купя.

    Коментиран от #21

  • 17 Бдящ

    4 1 Отговор
    Новото строителство страда изключително много от лоши проекти,оценка 2. Само се мислят колко повече пари да се вземат. Малки спални, всекидневна без врата /така било модерно според новите проекти/, нереални и неизползваеми стаи криви, несъразмерни, дупки за кухненската мебел, също и баните. Ще кажете ,ами купи си 100 кв и имаш всичко. Не е така. Трябва задължително тераса, дрешник. Да имаш удобно жилище, а не да се чудиш как да го подреждаш. Искаш 2 стайно жилище,например, ама 60 реални кв,с добро разпределение ,ще имаш приблизително всичко.Но те ще ти натикат още 15 кв общи части,пак за пари. Да не говорим за тези измислени ателиета, за да има паркоместа. Реално лошо и то много лошо планиране. Не говоря за самото строителство,защото и там има какво да се желае. Комбинацията е жестока, много скъпи жилища, а неудобни. А да не говорим за агенциите ,които са посредници. Техните реклами за продажби, не са реални, скриват доста информация, нямат дори добри брокери. Това ли е жилищната перспектива в България?Необходима е наложителна промяна!

    Коментиран от #23

  • 18 рентиер

    1 2 Отговор
    Вечната драма старо/ново строителство. Старото е готино, защото получаваш повече квадратура за парите си. Лошото е, че въпреки, че е повече е кофти проектирана. Кухня в единия край на апартамента по правило до спалнята, хол на другия край- и той до спалня, та да може максимално да си пречите. Отделно съседите в 90% са идиоти- входа неподдържан, не дават пари за ремонти, дори и да искаш да подобриш средата пак заивисиш от тях- примерно аз мога да си сменя щранговете в моя имот, но не мога да накарам и другите да го направят. Плюс на новото строителство е, че отговаря на съвременния начин на живот- кухня и хол в едно, няма излишни огромн коридори, добро разделение на зоните ден и нощ. Лошото е, че плащаш 100 кв.м. получаваш уж чисти 85, а като се замери светлата площ се оказват 70.

    Коментиран от #19, #20

  • 19 воайор

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "рентиер":

    Ами те са махнали големия коридор за да ти е на теб добре. Не за да могат от двустаен да направят тристаен нов и модерен. И да ти го пробутат на цената на тристаен. Преди се базикахме че ако стане модерно всеки ще ходи с нещо във задника. Е то се случва вече и със имотите :D:D;D
  • 20 Умен

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "рентиер":

    Не съм много убеден за "повечето квадратура за парите си". Квадрата панел в люлин е 1000 евра а новото 850. Не съм си играл да смятам ама си мисля, че се получават близки неща, ако на новото махнеш общите части и сметнеш пак. И грубата сметка на квадратите на панел не ми излизат. Две спални по 12 квадрата, един хол 18, една кухня 6-7 квадрата и една баня 4-5 квадрата с 1 тоалетна 1 квадрат прави някъде 55 квадрата до 83 има още доста.
  • 21 Умен

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "пее ми се":

    За това се гледа на място а не по картинка да се купува апартамент. Или най-малкото се гледа техническият чертеж, по който ще се изпълни сградата а не (пак казвам)по картинка. Иначе става ситуацията кой ми ср.. в гащите.

    Коментиран от #22

  • 22 маистор

    1 1 Отговор

    До коментар #21 от "Умен":

    Ами няма как да знаеш докато не започнеш да ходиш по магазините за мебели и видиш какво може да вкараш. Много пъти съм чувал''Аз мислех че са го правили за да се живее в него'' Не правили са го за да го продадат. Когато е празно винаги изглежда достатачно голямо. Да живее Икея магазина за хобити. Половината магазини за мебели фалираха защото вкарваха мебели направени за нормални квардатури.В нормални държави.
  • 23 Само с плюване не става

    0 3 Отговор

    До коментар #17 от "Бдящ":

    със сигурност има и такива жилища, каквито визирате, но има и много практични апартаменти на пазара. Да се слага всичко под общ знаменател е доста плоско. Най-малкото, кой ще си купи непрактично жилище?! Някой дето е спал....ма много спал....относно общите части, според Вас как е редно да се смятат? Или да се продава само светла площ или застроена?! Кой плаща стълбището, етажни площадки? Всеки що годе разумен индивид, може да сметне процента и лесно да разбере дали те са ок. Относно самите размери на жилищата, за всеки строител, предполагам е много по-лесно и изгодно, да строи големи апартаменти. Но когато трудно се продават, как да стане? Относно цените, най-смешно ми е когато някой абсолютно неграмотен относно ценообразуването се изтипоса и каже, че себестойността е 350€ на кв.м. Което е най-малкото смешно.

    Коментиран от #29

  • 24 Доволен

    2 1 Отговор
    Без да целя да засегна някой, не знам какво толкова негодувате срещу новото строителство. Има си ценови клас за всичко. Ако искате да е ново, но на цената на стара панелка - ами няма как да стане. Хубавите неща струват пари. Хубавите нови апартаменти са в комплекси, които си имат поддръжка, охрана, месечни разходи, домоуправител, тук там и басейн. Излизат повече да, но нямате главоболия и дребни терзания с течащи покриви, миризливи отдушници, шумни съседи или тесни пространства. Да, интериорен дизайнер се наложи да наемем, защото жена ми беше харесала някакви италиански скъпотии, които никой не може да си позволи. Само специалист успя да я разубеди. Още го обзавеждаме, но на картинките изглежда много добре. Дори само за снимките, визуализации им викат, си струва да се консултирате.

    Коментиран от #26

  • 25 гост

    3 0 Отговор
    Да, защото не може да се завъртиш в спалня от 9кв. Калпава работа от бетон, итонг, епс и пвц, за страхотна сума на фона на заплатите. Плюете по краварите, живеели в бараки, ама бараките са им по 400квм, с вградни гаражи, асфалтирани алеи и струват средно колкото 5г. среден доход. Вие за вашия 5г. нетен среден доход какво може да си купите? Аз си купих старо жилище от 140кв на цената на ново от 70кв. След това години наред мога да си го санирам, обновявам, но има място, а не е като да се настъпваме.
  • 26 Мишка

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Доволен":

    Ходи да се фукаш на друго място. Ние сме нормални хора с чесна работа. Не се впечатляваме от тези неща. Нас ни интересува какво получаваме за трудът си. В момента с тези цени и това дето се предлага получаваме само една измама. За да можеш ти да си поръчваш италянски мебели и специалисти господин инвеститор. Познавам няколко като теб. Преди миналата криза с имотите се дуеха по същия начин.След нея го надуха на банката,ама много яко. Ходи сега си се цопни в басеина.После иди на врачка да направи някаква магия че балъците маи с на свършване.

    Коментиран от #28

  • 27 мошенници навсякъде

    0 0 Отговор
    ДИЗАЙНЕРА , ПОЖАРНИКАР Е НАЙ - ДОБЪР !
  • 28 Доволен

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Мишка":

    В отговор на "Мишка": Не се фукам и едва ли познаваш някой "като мен". Програмист съм, но знам какво правя, а браншът е печеливш. Това за "честен труд" и оплюването на всеки, който е малко по-добре са пораженски изрази на завист, хайде малко по-гордо. Това за дизайна - не мога да разбирам от всичко и затова предпочитам да заложа на сигурното. Мебелите от Италия не ги взехме, цените са х5 х10 на полските им версии, а реално са почти същите.

    Коментиран от #30

  • 29 един

    1 0 Отговор

    До коментар #23 от "Само с плюване не става":

    Смешно да е продаваш общи части на цена на жилищни части. То, щото е нерентабилно и едвам свързват дватата края, всичко кьораво и сакато стана строител. Тия приказки ги разправяй на някой петокласник, той може и да ти се върже. От новото строителство има наистина хубави апартаменти, но те са адски скъпи. Освен това липсата на маза, компенсирана с 2кв мокро помещение за мене е минус. Стар апартамент, било панел или тухла, ще трябва да се започне с основен ремонт и задължителна смяна на вик и ел. Другото са общите входове, дето при някои стари кооперации са ужасни. Новите, пък като почнат да улягат и се напукват целите, така че си е до лична преценка. Всичко е надценено, с изключение на къщи по селата, но там никой не иска да ходи.
  • 30 123 5 8 10

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Доволен":

    И аз съм в ит сектора. Малко под 10 ми е заплатата. Достатачно е за българска жена да реши,че се е омъжила за Бил Гейтс. И през ум не ми минава да се изхвърля като купя нещо за над 1000 евро. За таква цена по добре сам да си строя нещо. А пък един колега си купи порше на старо :D То няма път :D:D:D Дано да се дебъгнете,аз съм оптимист.
  • 31 Умен

    0 0 Отговор
    Пожелавам на ИТ-тата да се пенсионират като такива ама надали. Пожелавам ви да вземати винаги големи заплати ама надали. Толкова ви е надценен труда, че няма как да не се спука и вашият балон. Не, няма да е утре. Може би ще е като почнат да ви подменят на 40-45 години с младоците, които са израснали със смартфон в ръката а не са се учили да създават папки под ДОС. Какво повече правите от един обикновен инженер, който е учил минимум 4 години и после още толкова трудов стаж за да влезе в час и да взема що годе нормална заплата, а вие с един няколко месечен курс и сте на стартова заплата, колкото на обикновения инженер с няколко години трудов стаж по специалността.

    Коментиран от #32

  • 32 тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Умен":

    Да бе супер лесно е. Само шимпанзе не може да се научи. Един приятел казваше''Трябва да си много тъп за да се мислиш за умен'' Демек като ти е малко акъла има малко за разбиране.И така е по лесно да разбираш всичко. И ставаш умен.

    Коментиран от #33

  • 33 Умен

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "тъп":

    Щом всеки става ИТ и има толкова ИТ-та значи е лесно. Що не учат за лекари като е толкова трудно и да е пълно с лекари? Много добре ви знам. Тройкаджията на класа стана ИТ. Колежки от езиковите факултети станаха ИТ. Тестер в Джонсан стана ИТ в САП. Пак казвам, че ИТ се става с няколко месечен курс от 3-6 месеца. Моля и за отговор на поставеният ми въпрос в предното мнение!

    Коментиран от #34, #35, #36

  • 34 Доволен

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Умен":

    Отговаряме веднага - работим това и там, където се плаща добре. Нищо друго не е от значение. Това са големи, международни фирми, които ни плащат стотинки, спрямо парите които плащат в Германия, САЩ, Великобритания. Дали е честно или не, дали инженерите заслужават повече - може и да е така, но не е от значение. Адаптираме се и работим. Вие защо не искате да изкарвате пари?

    Коментиран от #37

  • 35 колко мъка има по този свят

    0 0 Отговор

    До коментар #33 от "Умен":

    Дори и белга идея нямаш за какво говориш. Съветвам те да седнеш и да се замислиш на какво точно викаш ит.Възможно е това нещо да е съставено от много различни професии със различно заплащане. Може да откриеш цял един нов свят дето да ти разбире плиткото разбиране за нещата. Не е много информацията но може пък да не може да ти се събере в главата :D

    Коментиран от #38

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Умен

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Доволен":

    Отговарям веднага. Защото никой не дава. Както ИТ-тата така и обикновенните инженери са високо платени в страните, които изброяваш. Защо обаче чуждестранните компании дават средни заплати като за страната ни а на вас дават над? С нищо не сте по- по- най- от обикновенните инженери!

    Коментиран от #39

  • 38 Умен

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "колко мъка има по този свят":

    Освен намеци за обиди други факти и аргументи няма в изказаното мнение. Типично за ИТ. Мислят, че са хванали господ за шлифера а те го хванали под шлифера.

    Коментиран от #40

  • 39 Доволен

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "Умен":

    Оу, не казвам че сме нещо повече. Само отчитам, че плащат по-добре. Не са виновни работещите за условията, а плащащите. Има глад за кадри, а всичко вече e online и изисква поддръжка = ще се търсят и още, а кадърните кадри са кът и се крадат от конкуренти. Високата заплата пак е по-евтино решение за работодателя, от колкото да инвестира 6 месеца в обучение и после служителят да отиде в друга компания за 200-300лв. повече. Високата заплата цели да задържи кадъра по-дълго, най-малкото.

    ПП: Тук идва и въпросът: Как имаме безработица и глад за кадри едновременно? Отговор: Няма кадърни кадри и всеки ламти за повече, преди да е натрупал опит.

    Коментиран от #42

  • 40 14142154156

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Умен":

    Е то всеки вижда колкото разбира.И до къде му се простира капацитета.Ето примерно вие виждате намеци и обиди. Това значи само.Че успехът на другите хора ви обижда.Точно това е и причината да не сте се развили повече от нивото ви. Друг човек ще прочете същия текст и ще намери полезна информация. Аз примено никога не бих взел човек като вас на работа.Причината е ,че дори потока от информация към вас да е огромен.Вие ще го стесни до тънка дребна тръбичка. За да пасне на разбирането ви. Вие сте умен само за себе си.

    Коментиран от #41

  • 41 Умен

    0 0 Отговор

    До коментар #40 от "14142154156":

    Добре посочете ми полезната информация тогава в онова мнение! И откъде знаете, че не съм успял? Кое ви кара да мислите, че се дразня на успеха на другите(посочете цитат)? Аналогично е да се кефите на тариката на магистралата, който кара в аварийната лента. Той е "успял". Дразня се, че тройкаджии ми се правят на голямата работа, дразня се че хора, които са пробвали платки като просто са гледали дали светва червена или зелена лампа(примерно) днес се опитват да ми дават наклон на... Да видим дали на вас ще ви стигне капацитета да разберете моята позиция!
  • 42 Умен

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Доволен":

    "Оу, не казвам че сме нещо повече." Добре тогава за къв чеп беше нужно да се изтъквате, че ползвате услугите на дизайнер под статия за обзавеждане с мебели по поръчка на панелки и кофти ново строителство след като би трябвало да ви е пределно ясно, че не всеки може да си го позволи. Защо политиката за крадене на кадри не работи за обикновенните инженери. Ето аз ходих в една голяма австрийска компания на интервю след проявен интерес от тях. И след като им казах колко ми е заплатата в малката фирма, в която съм и свиха байряците(беше почти двойно по-голяма в малката фирма(това за оня дето си мисли, че не съм успял)). Как така голяма австрийска компания не може да ми предложи заплата близка до тази в малка българска фирма? На базата на това твърдя още в първия си коментра, че ИТ-тата се надценени. Просто не си заработват заплатата. Знам за ИТ, което е започнало втора работа защото имал работа само за 3 дена в седмицата. Все едно аз да работя 3 дена в седмицата а да взема цялата заплата. Шефът ми ще фалира просто. Има и още, но стана дълъг коментар.

    Коментиран от #43, #44

  • 43 Система

    0 0 Отговор

    До коментар #42 от "Умен":

    Урокът свърши
  • 44 Доволен

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Умен":

    Няма как да знам причините по случая с австрийската компания, разбира се. Най-често е стъклен таван по националности - за българин, максимумът е толкова, независимо от кадърност. Много пъти съм го виждал, под общ знаменател ни слагат с най-лошите. За работата в сектора казах, "тука е така" - няма какво да защитавам или обяснявам. Взимаме заплата, докато е така в този сектор. После ще се адаптираме към другия и т.н. И за коментара ми - коментирах, че съм използвал интериорно студио под статия, засягаща точно необходимостта от тази услуга, защото строителството не предвижда после и да се живее в повечето апартаменти. Направих си труда да я погледна пак - никъде не се говори за панелки. Това се роди в коментарите.
  • 45 Ироничен

    0 0 Отговор
    Рекламааааааа.………