21 Май, 2020 20:51 4 535 5

Тук коронавирусът не е фактор

  • маями-
  • сащ-
  • цени-
  • имоти-
  • пандемия-
  • коронавирус

Цените растат и продажбите се увеличават

Тук коронавирусът не е фактор - 1
Снимка: Shutterstock

Със 6.8% са се увеличили сделките с недвижими имоти в Маями през първото полугодие на тази година спрямо същия период на миналата, сочат данните на Асоциацията на посредниците. За периода януари-март 2019 г. са били сключени 5659 договора, а през същия период на тази година техният брой е достигнал 6042.

„Пазарът на продажби на имоти в Маями отчита стабилен ръст през първото тримесечие на тази година. Солидната база от жилища на пазара в Южна Флорида сведе до минимум негативните последствия от пандемията с коронавируса. Наблюдаваме, че не само предлагането, но и търсенето расте. В определени сегменти и в определени райони ще наблюдаваме дефицит на имоти, което ще доведе и до тяхното поскъпване”, коментира председателят на Асоциацията на брокерите в Маями MIAMI Хорхе Л. Гера.

Продажбите на къщи в Маями през първото тримесечие отчита ръст от 8.3% - от 1.4 млрд. USD на 1.6 млрд. USD. При кондоминиумите увеличението е 4.3%, до 1.3 млрд. USD. Пазарът се подтиква от повишеният брой на сделки в луксозния сегмент.

Цените на къщите с една спалня са се увеличили от 400 000 USD на 600 000 USD. Сделките с имоти на цени над 1 млн. USD са се увеличили с 22.4% през първото тримесечие на 2020 г. на годишна база.

По-ниските лихви по ипотечните заеми направиха покупката на жилища по-достъпни през миналата година. Тази тенденция продължи и през първите три месеца на текущата. Жилищен кредит за 30 години се даваше през първото тримесечие срещу 3.47% фиксирана лихва. За сравнение през същия период на миналата година процентът е бил 4.62%.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо

    14 0 Отговор
    Няма как коронавирусът да е фактор - все пак говорите за първото тримесечие в Маями! САЩ започна да налага мерки в края на март. Ако искате да видите дали коронавируса е фактор изчакайте данните за второто тримесечие! Т.е. началото на юли излезе отчета и всичко е окей тогава тази статия ще е обективна.
  • 2 Смаи

    1 2 Отговор
    А за март април и май надолу стремглаво
  • 3 Кокорчо🙄

    3 1 Отговор
    Значи там ша емигрирам
  • 4 Бесен язовец

    2 1 Отговор
    В Майами ще се местим с тъщата тя е скътала някакви парици от Комунизма и БСП на времето и вече не и пука къде ще живеем.А пък и много се имаме още от началото тя ме гътна в една планинска хижа по Родопите и от тогаз сме много щастливо семейство.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.