Last news in Fakti

4 Юни, 2020 15:25 1 551 2

До 30 юни плащаме данък сгради с отстъпка

  • данък-
  • вноска-
  • община-
  • срок-
  • удължаване

Може да се плаща и онлайн

До 30 юни плащаме данък сгради с отстъпка - 1
Снимка: Shutterstock

Удълженият срок за първата вноска за такса смет, както и за 5% отстъпка при плащане в пълен размер на данък сгради и МПС изтича на 30 юни. Независимо, дали внасяте на части или наведнъж местните си задължения, най-удобният начин за плащане е през портала на Столична община: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/login.jsf напомниха от дирекция "Общински приходи".

Данъци и такси могат да се внесат и във всеки от 23-те районни отдела "Общински приходи", независимо от адреса на имота, както и по банков път или чрез финансови посредници.

Собствениците на недвижими имоти и МПС в София вече са започнали да си плащат годишните данъци за жилищата и колите, което личи по приходите в бюджета. От данък сгради през миналия месец са постъпили 6.9 млн. лв., което е с 1.2 млн. лв. повече от май 2019 г., а от данък МПС – 7.2 млн. лв., или с 280 000 лв. над постъпленията за същия месец на м.г. Приходите от такса битови отпадъци за този период са 12.3 млн. лв., или с 2.1 млн. лв. повече.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 габровец от варна

    3 1 Отговор
    За всичко друго не отстъпка,ами настъпка яка...
  • 2 Жоро

    2 0 Отговор
    Сега разбирам, че можело данъците за жилище във Варна да го платя през портала на Столична община!?