Last news in Fakti

11 Юни, 2020 10:11 5 130 3

20-годишен строителен бум

  • германия-
  • строителство-
  • жилища

През 2019-а Германия построи най-много жилища от началото на века

20-годишен строителен бум - 1
Снимка: Shutterstock

С 2% се е увеличил делът на новопостроените жилища в Германия през 2019 г. спрямо 2018-а, достигайки 293 000 единици. Позитивната тенденция датира от 2011 г., съобщават от Федералното статистическо управление (Destatis). Най-много нови жилища са били построени през 2001 г. – 326 600.

И все пак – броят на изградените апартаменти през миналата година е бил по-малък спрямо планираните 375 000 единици. Броят на незавършените имоти, по данни на Destatis, е нараснал до 740 000. Строителните темпове от 2008 г. досега растат с всяка изминала година. Всичко това води до ръст на цените, които за първото тримесечие на текущата година отчитат ръст от 12% спрямо същия период на миналата.

Германската асоциация на независимите компании, които се занимават с недвижими имоти и жилища (BFW), отчетоха, че пандемията от коронавируса все повече оказва влияние на строителния бранш. Анкета на BFW, показва, че сред най-големите проблеми на строителите, е планирането на нови проекти. Почти 80% от тях заявяват, че издаването на разрешителни за строеж, строителните планове и документацията свързана с общини, е отнемала повече от обичайното време.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 балон

    5 0 Отговор
    балона се спука със страшна сила, цените са отрицателни в центъра на София

    Коментиран от #2

  • 2 джон

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "балон":

    Имам няколко в центъра, ще ти продам мноооооого изгодно... Да видим кого ще отвее спукания със страшна сила балон.
  • 3 Я. Петров

    0 0 Отговор
    Сега Софето е пълно и спадат. А след 10 г. няма кой да дойде, Насищане демографска криза., който дошъл, дошъл След 10г две за лев