Last news in Fakti

12 Юни, 2020 16:19 3 298 3

Възстановяване на жилищния сектор

  • унгария-
  • жилища-
  • цени

Купувачите се връщат на унгарския пазар

Възстановяване на жилищния сектор - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 8400 е броят на продадените през месец май т.г. жилища и къщи в Унгария. За същия месец договорите за ипотечни заеми са били на обща стойност 230 млн. EUR, сочат данните на специализирания сайт Duna House. Понижението спрямо месец май на 2019 г. е 21%. Пазарът отчита силни признаци на възстановяване след като през април достигна дъното, посочват местни анализатори. Според тях, съществено влияние е оказало отслабването на мерките свързани с пандемията от коронавируса и клиентите са започнали да се връщат на пазара.

През месец май броят на реализираните сделки е бил с 35% повече спрямо април. Спрямо месец май 2019 г. обаче продажбите остават с 30% по-малко. На годишна база понижението е 58%. Отчита се ръст в търсенето на жилища в долната граница на средния ценови диапазон.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Eeee

    2 1 Отговор
    Ти гледай в Бг-то ко става.
  • 2 Ново

    2 1 Отговор
    В унгария пише че в българия всички имоти се изкупуватна зелено и ги предупреждават да не идват и търсят имоти в българия
  • 3 Додо

    3 1 Отговор
    Само неразбрах, журналистите как видяха възстановяване, като е с 58%по- носко на годишна база?