29 Юни, 2020 20:47 6 228 10

Строят небостъргач на странно място

  • чехия-
  • острава-
  • небостъргач-
  • инвестиция-
  • сграда

Чехия с нова най-висока сграда, но не в Прага

Острава е градът, който ще се сдобие с най-високия небостъргач в Чехия. Той ще се състои от 60 етажа, а височината му ще бъде 238 метра. Сградата ще е два пъти по-висока от най-високата към момента в страната. Тя се намира в Бърно и е 111 метра.

От гледна точка на най-високите сгради в света тя няма да успее да влезе в ТОП 100, но ще е по-висока от лондонската Gherkin (180 метра) и Айфеловата кула в Париж, която се извисява на 300 метра над земята.

Небостъргачът в Острава ще се състои от две кули, които ще бъдат разположени в близост до търговския център Nová Karolina. Ресторантът и площадката за наблюдение ще бъдат разположени на 60-тия етаж. В търговската и административна част ще има хотел и частни апартаменти. Жилищната зона е предвидена да заема 48 етажа, като ще има луксозни и VIP жилища. На разположение на собствениците и гостите ще има четири подземни паркинга за примерно 700 автомобила.

На първите етажи на кулата ще бъдат разположени офисите, а на гоните – хотела с ресторанта. На партера ще са търговските обекти и конферентният център. Първият етаж ще има топла връзка с търговския център Forum Nová Karolina, както и изход към съседната улица.

По предварителни разчети инвестицията ще е на стойност 93.3 млн. EUR.

Строят небостъргач на странно място


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дългият

    30 1 Отговор
    И как ще бъде по висока от Айфеловата кула...не пишете глупости...
  • 2 Даниел

    34 0 Отговор
    От кога 238 е по-голямо от 300?

    Коментиран от #8

  • 3 Rrrrrrr

    23 0 Отговор
    До писалия статията един въпрос - Ако новата сграда ще бъде 238 метра как така ще е по-висока от Айфеловата кула, която била 300 метра????

    Коментиран от #5

  • 4 Здрасти

    21 1 Отговор
    Хората си развиват и другите градове, ние само по София строим и столицата е препълнена с хора и автомобили.

    Коментиран от #6

  • 5 Boby

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "Rrrrrrr":

    1. Тестват ни дали четем критично написанто.
    2. От вечерната водка... или няколкото такива, погледа се е кръстосал и възприема 238 като 328 -) , което си повече от 300 -)
  • 6 Е де...

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "Здрасти":

    Ми още преди има няма 40 години на едно мероприятие на партийния актив в Русе другаря Т. Ж. на въпрос кога ще се отпускат повече средства за Русе е отговорил... Другари нека се знае... София това е България, България това е София! Какво очаквате от неговите следовници?!?
  • 7 Булю булю булю

    4 0 Отговор
    Юбрее мисирки
  • 8 Кгг

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Даниел":

    Явно от днес
  • 9 Ганю

    3 2 Отговор
    Давате идея на бг строителите и ако започнат да строят небостъргачи в провинцията, софиянците ще скочат на протест.
  • 10 незнайко

    1 1 Отговор
    България няма нужда от небостъргачи, тя има нужда от заводи с промишленост в която да работи населението. Имаме достатъчно земя за да НЕ строим небостъргачи, но това не е само около София !!! Освем София , Пловдив, Варна и Бургас има още много градове в които де се влагат средства !!! Русе, Плевен, Велико Търново, Шумен, Сливен, Враца, Габрово и още много други по малки имат тази нужда !!! За жалост плановата икономика вече не съществува !!!