6 Юли, 2020 14:45 2 719 5

Пазар, на който имотите отново поскъпват

  • дубай-
  • оае-
  • жилища-
  • пазар-
  • цени

Дубай се възстановява бързо след пандемията от коронавируса

Пазар, на който имотите отново поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

През месец май цените на жилищата в Дубай отчитат поскъпване от 0.54% спрямо април. За въпросния месец в емирството са били реализирани 1440 сделки на обща стойност 670 млн. USD, сочат данните на местната Агенция по вписвания (DLD). От тях 66.5% са с имоти в етап на строеж, а 33.5% са вече готови.

„Сделките с имоти се увеличиха, след като бяха премахнати част от ограниченията в резултат на пандемията с коронавируса. През месец май бяхме свидетели на търсене, аналогично на това, което е характерно за след празници. Запитванията както за покупка, така и за наем бяха значително повече прямо същия месец на миналата година”, пише в доклад на DLD

За първите пет месеца на 2020 г. в Дубай са сключени 13 590 сделки за покупко-продажба на имоти на обща стойност 7.57 млрд. USD. Според анализаторите, в момента пазарът на жилища в емирството преживява V-образно възстановяване. В анализа се посочва, че продавачите с оптимизъм гледат в близкото бъдеще. Увеличава се възможността за покупка благодарение на по-добрите условия по ипотечно кредитиране – за последните 15 години, днес банките предлагат отлични кредитни пакети и условия.

Търсенето расте и това е добра новина за продавачите, особено в контекста на рязкото увеличение на наемните нива. Според анализатори, интересът ще се повиши през септември и октомври, със започването на учебната година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Колега математик

    2 1 Отговор
    Васето ,дано си е купил вече.
  • 2 Пацо

    4 0 Отговор
    Али баба занесе краденото там и дигна цените.

    Коментиран от #3

  • 3 Провидение

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "Пацо":

    Въпросът е защо инвестират в пясък ?
  • 4 Спас

    3 1 Отговор
    В Дубай скачат в България падат яко. Цените вече в София са на 800 Евро. Като паднат на 500 може и да се замисля- ама в тая криза едва ли.

    Коментиран от #5

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.