Last news in Fakti

9 Юли, 2020 15:21 2 156 2

Тук жилищата и къщите стават все по-умни

  • сащ-
  • дом-
  • жилище-
  • къща-
  • умни домове

Домакинствата в САЩ използват най-много услугата „Контрол и свързаност”

Тук жилищата и къщите стават все по-умни - 1
Снимка: Shutterstock

Американските жилища и къщи стават все по-умни. В момента 41.3 милиона домакинства в САЩ използват поне едно приложение за интелигентен дом, сочат данните на Digitalista Outlook. Прогнозите са до 2024 г. броят им да се увеличи до 61.5 млн.

Най-разпространената услуга е „Контрол и свързаност” на дома. Тук влизат Amazon Echo, Google Home и други. На второ място са приложенията за управление на „домашните забавления”. Сред тях са

Amazon Fire TV стик, Google Chromecast. Третото място е за приложения, чрез които се управлява енергията като термостати и радиатори в един дом.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 0808

    6 3 Отговор
    .... да, от чист картон преминават на гипсо-картон.... фащ ке падне!!
  • 2 Крали Марко

    4 0 Отговор
    Прогнозите са през 2030г къщите в САЩ да са неколкократно по-умни от обитателите си. Интелигентната къща например няма да отключи вратата на собственика сутрин да излезе, ако не се е облякъл подходящо за температурата навън и други такива благинки четох на скоро за смарт къщите на бъдещето.