Last news in Fakti

10 Юли, 2020 11:11 4 221 1

Нов рекорд на пазара

  • швеция-
  • цени-
  • продажби-
  • жилища-
  • коронавирус

Ръст в покупката на жилища в Швеция

Нов рекорд на пазара - 1
Снимка: Shutterstock

Пазарът на недвижими имоти в Швеция през юни се превърна в един от „най-горещите“ от началото на годината. С 3% се повиши броят на продадените жилища в етап на строеж и с 14% на тези от вторичния пазар на годишна база, отчитат от Svensk Mäklarstatistik. Като цяло през последните години се наблюдава стабилизиране в сектора. В началото на това лято обаче бяха обявени за продажба рекорден брой имоти, което можеше да доведе до понижение на цената.

„Всичко говори, че несигурността, която наблюдавахме през месец май, се преля в оптимизъм. Над 10 000 продадени жилища през юни, което е рекорд. Хората имат потребност да се преместят, независимо от пандемията. Не малка заслуга имат и банките, които са готови да отменят изискванията относно амортизацията“, казва Ханс Флинк от Svensk Mäklarstatistik.

След четири месеца пандемията, пазарът на недвижими имоти в скандинавската държава не е пострадал толкова много, колкото другаде. Нй-силно засегнати са хората с ниски доходи. Тези, при които финансовото положение не се е променило особено, са допринесли за силния ръст в търсенето на жилища, както и на крайградски къщи и вили.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Натали

    7 1 Отговор
    Чакаме зимата и се облизваме.1300 - 1500 - 1800 на м2 ще се вдигат от 100000 безработни на 300000 , от 2000 поръчкови статии на 3000 , разходете се по морските курорти и ще Ви стане ясна ситуацията.Който има кеш ще диктува пазаруването.