15 Юли, 2020 14:47 3 163 0

Лъч надежда за краткосрочните наемодатели

  • airbnb-
  • жилища-
  • резервации-
  • туристи-
  • коронавирус-
  • пандемия

Airbnb с рекорден ръст резервации след пандемията

Лъч надежда за краткосрочните наемодатели - 1
Снимка: Shutterstock

На 8 юли платформата за краткосрочно отдаване на имоти под наем Airbnb отчете над 1 млн. резервации, което е рекорд от началото на коронакризата. Пандемията напълно блокира туристическите пътувания и екскурзии по света, но ръстът на резервациите сигнализира за раздвижване на пазара, коментират анализатори.

Преобладаващата част от резервациите са периода след 7 август.

Туристическият сектор, наред с авиационния, е най-пострадалият в резултат на пандемията. Милиони резервации са отменени, а Airbnb беше принудена да съкрати 25% от персонала си. В опит да намали разходите си компанията съкрати и значителна част рекламата си.

Близо месец и половина след началото на пандемията собствениците на жилища решиха да ги обявят на пазара на дългосрочни наеми. Част от имотите обаче не са пригодени за дългосрочно живеене в тях, респективно и намирането на наемател е по-трудно. Други сметнаха за рентабилно направо да обърнат имота в пари като го продадат.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА