Last news in Fakti

20 Юли, 2020 19:41 5 551 0

Рекорден спад на наемите

  • лондон-
  • великобритания-
  • наем-
  • airbnb-
  • собственици

Лондонският пазар е наводнен с жилища от Аіrbnb

Рекорден спад на наемите - 1
Снимка: Shutterstock

Наемните нива на жилища в централната част на Лондон значително спаднаха. Причината е, че собствениците на апартаменти за краткосрочно отдаване под наем ги пуснаха на пазара за дългосрочно рентване. През юни е отчетен спад в месечния наем от 7.4% на годишна база, сочат данните на посредници от компанията Наmрtоnѕ Іntеrnаtіоnаl. За разглеждания период броят на оферираните имоти в централен Лондон се е увеличил с 26%.

Въпросното поевтиняване е в силен контраст с други региони на Великобритания, където наемите отчитат ръст. Причината е в търсенето на наемателите. Те вече се насочват към жилища в по-евтини райони и с повече зеленина, а не предпочитат имоти в близост до офисите.

С 14% се отчита ръст в офертите за наем на жилища на територията на Лондон през юни, а наемите са спаднали с 4.5%. Броят на клиентите също отчита спад от 9%.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА