Last news in Fakti

23 Юли, 2020 10:37 15 287 17

Пазарът се наводни с жилища за наем

  • унгария-
  • наеми-
  • жилища

Над 20 000 апартамента се отдават под наем в Унгария

Пазарът се наводни с жилища за наем - 1
Снимка: Shutterstock

Към средата на юли над 20 000 апартамента се отдават под наем в Унгария. Това е с 20% повече спрямо февруари на текущата година и юли 2019 г., посочва в свои материал изданието Budapest Business Journal.

В резултат на непрекъснатото повишаване на месечната рента през последните години наемателите предпочитаха да сменят жилището си или да удължат срока на договори сключени при стари и по-изгодни условия. Отчитайки обаче текущото понижение на наемните нива, стотици хиляди наематели могат активно да търсят апартаменти при по-изгодни условия.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 нормално

    15 8 Отговор
    На запад повечето хора живеят под наем. Така по-лесно си сменят работата и не са обвързани със собственост. Тук всеки иска собствено, дори и панелка.

    Коментиран от #4, #11

  • 3 Реститут

    24 2 Отговор
    Стига с тия статии за имоти,банки,лихви,и т.н.в Унгария,Полша, Италия и т.н.кажете у нас колко са

    Коментиран от #5

  • 4 Тъпо

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "нормално":

    Казваш го като нещо добро!? Ако не можеше да си сменят работата така лесно работодателите ще идват а не работниците да отиват при тях. Аман от тия либерални простотии за пълнене на корпоративната кошница.
  • 5 Брокер

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Реститут":

    Да ти споделя от терена в столицата - има предлагане във всички сегменти, като цяло наемите паднаха Доста се изпразни столицата от наематели, оферти има стоят вече половин година а наемът е на - 20-30%, просто няма хора. Като се възстанови икономиката ще се върнат

    Коментиран от #6

  • 6 Столицата е пълна със селяндури.

    5 7 Отговор

    До коментар #5 от "Брокер":

    Къде видя че се е изпразнила?
  • 7 Трапоково

    7 2 Отговор
    Колко Софиянци има в София.По малко от 10% .
  • 8 Кинори

    4 1 Отговор
    Ей къде е Унгария, на една крачка от нас. Добре е да знаем как е пазарът на наеми там.
  • 9 Софиянчето

    3 2 Отговор
    София си е София,центара на просветата,дерзайте

    Коментиран от #10

  • 10 Каква просвета

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Софиянчето":

    ве толуп.Миекане и виекане зад всеки ъгъл и всеки отворил г.з за пари.Ареее.
  • 11 ела

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "нормално":

    Правилно но има едно -Но ? Когато загубиш работата си в Европа особено в Америка за това , че това, че не можеш да платиш наема - губиш семейството - после ставаш бездомен и губиш всичко приqтели, познати, връзки и става ш никому не нужен и вероятно ста отново да се изправиш да създадеш нов живот е невъзможно техния манталитет " всеки за себе си" а нашият източния е различен най малкото имота е като "въздушна възглавница" спасява живота ти с помощ на родителите на роднини, приятели, познати можеш някак си да се спасиш .Имах познати бяха съвсем нoрмални хора когато бях във Франция и разбрах, че мой познат не можeл да си намери нова работа "живеел" под моста в палатка а в Испания ми разказаха за наши общи познати често са " живеели" в парковете особено лятото.( това е преди коронавируса).Особено в големите градове за това, че има работа наемите са високи и голяма част ( Париж) живеят в провинцията и всеки ден пътуват 30-40 км и е нормално за тях.Бившия Източен блок хората които имат няма значение къде ( града или на село) имот е над 60% е а докато на Запад е точно обратното - Защо? Имат висок стандарт а нямат собствено жилище ? Къкво имат след като цял живот работят? (бих се радвал ако коментирате)

    Коментиран от #12

  • 12 Иво

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "ела":

    Ехааа,Ко речи?Губиш си работата и заради това си губиш семейството,приятелите,ставаш бездомен хахаха.Щом заради едната работа ще ги губиш,значи нито семейството,нито приятелите стават за нещо! Има много начини да си опропастиш живота,лежи ми ти на таз възглавница (въздушна), че собствено жилище или две ще са гаранция.
  • 13 ГОСТ

    0 0 Отговор
    В Унгария, специално в Будапеща, всеки втори апартамент се отдаваше в Booking или подобни платформи. Заради пандемията наеманията през платформите намаляха с 80 процента и собствениците предпочетоха да ги изтеглят от платформите и да ги пуснат за дългосрочни наеми, което, разбира се, временно наводни с новокачени обяви, като някои чакат наемане и междувременно продължават да ги пускат през платформите (с по-малко пътуващи туристи), докато се наеме.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.