31 Юли, 2020 18:21 16 443 7

Над 450% ръст в търсенето на тези имоти в определени региони

  • германия-
  • къщи-
  • търсене-
  • предлагане

Все повече германци търсят къщата мечта извън големите градове

Над 450% ръст в търсенето на тези имоти в определени региони - 1
Снимка: Shutterstock

Пандемията от коронавирус в цял свят доведе до бум в търсенето на извънградски имоти. Германия не прави изключение, а в някои региони на страната търсенето отчете рекорден ръст от 450%.

През месец май средно с 50% на годишна база са се увеличили запитванията за извънградски къщи.

След принудителното оставане в домовете им, много хора осъзнаха необходимостта от повече пространство и именно поради това се насочиха към крайградски имоти и именно това беше една от точките им списъка с най-належащи задачи.

Възможността за работа от вкъщи също допринесе в значителна степен за повишаване в търсенето на имоти извън градовете. Повечето германски компании продължават да налагат дистанционната работа. И сега, когато те осъзнаха, че тя е не по-малко ефективна от физическото присъствие в офиса, не бързат да се връщат в него. Именно това стана причина за много служители да инвестират в селски имоти.

Бранденбург и Мекленбург са районите с най-силно търсене на къщи. Регионите се намират в близост до Балтийско море и множество езера. Силен интерес има и към вили с изглед към Алпите и Бавария. От 12 юли до 18 юли продавачите на имоти в тези региони са отели от 3 до 5 пъти ръст спрямо седмицата преди 14 март – малко преди налагане на карантина.

Кобург е най-предпочитания град за покупка на извънградска къща. Намира се на р. Иц. Там търсенето на частни къщи се е повишило с рекордните 450%.

Несъмнено повишеното търсене доведе до ръст в цените на жилищата и къщите в селските региони. В средата на юли средната цена на квадратен метър е била 2370 EUR, което е с 8% повече спрямо юли 2019 г. За същия период търсенето е изпреварило предлагането с 25%.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шишко

    4 1 Отговор
    Отиваме
  • 2 Кинори

    7 1 Отговор
    Натюрлих.
  • 3 scccotch

    1 1 Отговор
    Ужассст .
  • 4 соросоидни кърлежи

    18 4 Отговор
    в големи градове ще останат талибани с чалми и бурки ,свиквайте..кочината ще възтържествува в Европа,там където има ислям,трева не расте.
  • 5 МА ВЕРНО ЛИ

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: търсенето е изпреварило предлагането с 25%.
  • 6 фен

    3 0 Отговор
    Хайде стига. Всеки ден статия колко е голямо търсенето на жилища. Колко са високи цените в Европа. Давайте по същество:подготвяте ни, колко мн. се търси в България и колко много ще се качат цените тук
  • 7 Ми то

    1 0 Отговор
    в България е същото. Масово софиянци идват в Банкя да търсят къщи за да са по близо до БМБ. Също така и заради зеленината и чистия въздух.