Last news in Fakti

4 Август, 2020 10:37 8 242 11

Жилищата поскъпват

  • нидерландия-
  • жилища-
  • цени

Над 7% ръст в цените през юни на годишна база в Нидерландия

Жилищата поскъпват - 1
Снимка: Shutterstock

Със 7.6% са поскъпнали жилищата старо строителство в Нидерландия през юни на годишна база, сочат данните на Националния статистически институт на страната, Кадастъра и Агенцията по картография. Спрямо предходните месеци се запазва темпът на ръст в цените.

Цените на апартаментите в северната европейска държава достигнаха пика си през август 2008 г. и до юни 2013 г. се регистрираше спад. От юли 20132-а тенденцията се обърна, като през месец май 2018 г. процентът на поскъпване за пръв път надвиши този от август 2008 г.

През юни на текущата година беше установен нов исторически максимум. Спрямо цените юни 2013-а цените сега са с 48.3% по-високи.

По данни на Кадастъра на Нидерландия през юни 2020 г. са продадени 17 722 жилищни единици. Това е с 14% повече спрямо същия месец на 2019 г. За първото полугодие на тази година купувачите са придобили 106 502 жилища и къщи, което е с почти 7% повече спрямо същия месец на миналата година.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Брокер

    21 4 Отговор
    Нормално е в една правова и добре уредена държава имотите да поскъпват.При нас нещата ще са в обратната посока.

    Коментиран от #3

  • 2 Eeee

    10 0 Отговор
    Каква е тая година 20132?😂
  • 3 Кво

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Брокер":

    Кво им е уредено,в 3те най големи градове в страната холандците са малцинство
  • 4 НЕШО

    13 2 Отговор
    ТОЧНО ме БОЛЕШЕ ЗАДНИКА КАКВО СТАВА С ИМОТИТЕ В НИДЕРЛАНДИЯ€
  • 5 Фей

    15 3 Отговор
    Нашите брокерчета са пред фалит, заатова се опитват всячески да ровят статии как в чужбина цените скачали икак това ще стане и туйа, ДА АМА НЕ, гледайте реално на обстановката, ...като нямате работа, ще се преквалифицирате, не сте родени брокери
  • 6 Ръст

    11 2 Отговор
    Холандия също е надолу.. Там има и данък наследство! Статията от коя година е?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Абе вярно ли ?

    5 2 Отговор
    Че Нинова подала оставка ? И започнала гладна стачка. Обещала да гладува до конгреса на БСП през септември. Дано я последва редовите членове. Другари, да покажем , че сме единни и сплотени !
  • 9 Гост, нерегистриран

    1 3 Отговор
    Акъл на запад, геч се сетиха и сега щяха да имат парички, да обяснят хора разбиращи от математика, а не от българска филология... Животът е на запад, там уредени държави, мислещи за народ, а в бг връзки, вече от дома се работи, но как в бг, вземаш и осчетоводяваш, работиш, но нали гръб някой, нещата се променят на запад, а в бгМълчиш, защото кгб, дс, доносниците те следят бкпгерб и сега комшии започнаха да ни се подмазват, удариха преди 1944 деца, внуци, уволниха ги от работа, байганю балкански. Бг не оптимист. Само може, като от депутатите са отвън завърнали се българи. Умни, с опит, па макар и не първа младост. Не съм фен на СТ, но гледам гостите и се възхищавам по 7/8..
  • 10 Гост, нерегистриран

    1 2 Отговор
    И в България ги има, дано някой не съм засегнал и ако, моля за извинение, но предпичитам да не са като дс георги марков и много други. Излезте и работете за БГ безплатно, както много други от 30 или 20 или 10 го правят. Б е з п л а т н о.. А не чакащи от Бойко Борисов милостиня за милиони..
  • 11 Кинори

    1 0 Отговор
    Блесните за сом също поскъпват.