Last news in Fakti

9 Август, 2020 18:12 3 879 11

Незаконно строителство в Рупите

  • рупите-
  • незаконно строителство-
  • сигнал

Без документи са построени минерална баня, паркинг и заведение

Незаконно строителство в Рупите - 1
Снимка: БГНЕС

Граждани сигнализираха, че без никакви документи са построени минерална баня, паркинг и заведение в местността Рупите, съобщи Нова телевизия. Те настояват за спешни проверки и моментално събаряне на обектите. От община Петрич обаче посочиха, че се търси законният начин това да се случи.

Те твърдят, че община Петрич действа неправомерно, като толерира незаконните обекти. "Общината строи без абсолютно никакви документи и разрешителни сгради, пътища, паркинги, абсолютно незаконни, няма документи", посочи Венцислав Танев- един от гражданите.

Няма логика общината да започне нова процедура и наново да издаде заповед по същите тези аргументи и отново да рискуваме тя да бъде отменена от съда. Най-разумното за е не да се издават нови заповеди по едни и същи аргументи, които да бъдат отхвърляни от съда, а да се съобразим с предвижданията на ОУП на общината, който ще бъде приет скоро. Ние определено мислим в посока там да бъдат вкарани точни и ясни правила за строителство в тази зона, уточни зам.-кметът на община Петрич Минка Салагьорова.

От Дирекцията за строителен контрол посочват, че за въпросните обекти не са представени строителни книжа. Тъй като те са Пета категория по смисъла на ЗУТ, РДНСК възлага на общината да провери случая.

Не държим на запазването на тези обекти, каквито внушения се правят. В предварителния проект на ОУП може да се види от всеки. Точно за този имот е дадена устройствена зона озеленяване. Отново ще ни бъде дадена възможност да проверим дали тези обекти ще са неподходящи по местоположение, каза още Салагьорова.

В края на 2019 година прокуратурата спря строежа на път в местността Рупите, след като се оказа, че той преминава през защитена територия.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга

    18 1 Отговор
    Господ ще ги накаже!!!
  • 2 chi

    27 0 Отговор
    В кочината на тулупа всеки си прави каквото си поиска.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Бай Мангао

    18 0 Отговор
    Съборихте ми котурката където си гледах чаветата, а тук тези където са строили незаконно със цел и то в Рупите "държавата" безмълвна. То в България корупция няма, законите са еднакви за всички

    Коментиран от #6, #7

  • 5 Пламен

    13 0 Отговор
    В кочината на Тулупа е супер престижно член на ГЕРП да се изсери на метеното пет-шеснайсе пъти. Колкото по-сериозни са пицалудите, толкова повече респект всява у офцете. Ако има и някаква природа - две пачки отгоре влизат в спалнята. Така се правят "пари секонд". "Пари прим" си идват от Банкомата на Мафията - ЕС(Меркел) през партийните бетонови възли.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хасан

    6 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Мангао":

    Брачеде, што ривеш?
    Нали след като ти бутнаха къщето, обштината ти даде
    опщински хапартамент.

    Коментиран от #9

  • 8 Язък

    4 0 Отговор
    Безбожниции до 9-то коляно ще гниете!!!
  • 9 Бай Мангао

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Иване, знам, че ти харесват турските имена, но след толкова любов към турско арабски имена, просто си смени името по лична карта. Ток, вода, данъци Бай Мангао не се надява на българина да му ги плаща , българинът първо да си нахрани пенсионерите, това е срамното. Мен ме е срам, че има толкова възрастни хора, които гладуват. Не раждате, ваша работа. Но уважавайте възрастните, не ги оставяйте сами в борбата за живот. Трудно е за младите в България, представете си колко в пъти е по трудно за тях възрастните. Помогнете им. Пазарувайте им. Вземете им дрехите, изперете ги.... Бъдете хора преди всичко. Стига сте се занимавали с нас ромите. Погледнете себе си
  • 10 Жалко за водата

    5 0 Отговор
    Водата там е лечебна, а тези щом я продават, вече няма да лекува.
  • 11 Джоко

    1 0 Отговор
    Не можете да се разберите кой да лапа....