11 Август, 2020 10:37 3 557 0

Коронавирусът измести пика на пазара с месец

  • сащ-
  • жилища-
  • цени-
  • сделки-
  • тенденции

Август се оказа печеливш за имотния сектор в САЩ

Коронавирусът измести пика на пазара с месец - 1
Снимка: Shutterstock

Обикновено август е месецът с по-малко на брой сделки с недвижими имоти в САЩ спрямо юни и юли. Тази година пандемията обаче обърна тази тенденция и август се оказа по-силен. Спрямо същия месец на миналата година броят на покупко-продажби на жилища и къщи е по-силен, въпреки, че е минала само една трета от месеца, коментират анализатори.

Индексът на възстановяване на пазара отчита ръст от 3.8 пункта над средното ниво, регистрирано преди началото на пандемията. „В средата на лятото активността на пазара на недвижими имоти в САЩ отново набра скорост и продължава да расте. Стабилността на пазара продължава да зависи от това дали ще има втора вълна на коронавируса, което да доведе до икономически сътресения”, казва Хавиер Вивас, директор на отдела за икономически изследвания на голям сайт за недвижими имоти.

Август се оказа добър месец и за брокерите. Те отчитат четири пъти по-бърза продажба на къщи спрямо миналата година. Най-голямото препятствие през пазара в САЩ днес е съкращаването на жилищния фонд – с 35% всяка година. Подобна тенденция създава условия за по-нататъшен ръст на цените, което може да доведе до спад в покупателната активност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА