Last news in Fakti

24 Август, 2020 11:11 6 295 15

Броят на свободните жилища "удари тавана"

  • ню йорк-
  • сащ-
  • жилища-
  • наеми-
  • цени-
  • спад

Наемните нива в Ню Йорк паднаха с 10%

Броят на свободните жилища "удари тавана" - 1
Снимка: Shutterstock

Близо 67 300 жилища в Ню Йорк са били свободни през юли, сочат данните на StreetEasy. В резултат на свръх предлагането наемните нива са се понижили с 10%, а отчаяните собственици се опитват да привлекат наематели с нови отстъпки, като например първият месец от престоя да е безплатен.

Най-силно пострадал от създалата се ситуация е Манхатън. Там не само наемите, но и продажбите "боксуват". Цените на жилищата за продажба в цял Ню Йорк се сринаха с 20%, а броят на чуждестранните инвеститори драстично спадна. Последното се отнася не само за Ню Йорк, но и за целите Щати. Въпреки пандемията от коронавируса и отливът на купувачи, Ню Йорк остава един от най-скъпите градове в света за чуждестранните работници, а наемните нива - едни от най-високите за цялата страна. През юли средният месечен наем беше 3167 USD, което е с 10% по-малко спрямо юли 2019 г.

Основната причина за отлива на наематели е пандемията, която убива стотици хора на ден от началото на април. Независимо от това, че в Ню Йорк успешно се борят с вируса, строгите правила за изолация преустановяват много от удоволствията присъщи на града. В същото време безработицата отчете рязък скок от 20%, а в края на месец май рязко се увеличи и престъпността.

Богаташите бяха сред първите, които избягаха от Ню Йорк. Те си купиха второ жилище и изкупиха имотите в Кънектикът и Роуд Айлънд още през първите дни на изолация през март и април. Последваха ги младите хора, като студенти, работници в ресторанти, служителите на бродуейските театри и тези, които нямаха причина да продължават да плащат наеми в града.

От 1 март до 1 май Ню Йорк напуснаха близо 420 000 души. За последните месеци цифрата надвишава 1 милион души, което прави 10% от населението на града.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4972

    29 5 Отговор
    В България спада на цените ще е огромен

    Коментиран от #5

  • 2 ДГД

    15 2 Отговор
    На кого му пука?!?

    Коментиран от #6

  • 3 ЕЕЕ

    29 3 Отговор
    Нещо американската мечта май затъва...живот на кредит, кола на кредит, храна на кредит и накрая чао бамбино.
  • 4 Вова Император на Третия Рим

    20 3 Отговор
    Така и така Ню Йорк ще е под вода скоро.
  • 5 купувайте днес за да нема на улицата утр

    7 22 Отговор

    До коментар #1 от "4972":

    Точно обратното. С тая скорост, с която се обезценява левчето, скоро ще може само да се използва за подпалки, или тапети.

    Коментиран от #8

  • 6 имотни хора

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "ДГД":

    На синковеца на Корни и щерката на Цвъки.

    Коментиран от #7

  • 7 ДГД

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "имотни хора":

    Мислиш ли, че се информират точно от Факти, бг?!?
  • 8 Гад

    12 7 Отговор

    До коментар #5 от "купувайте днес за да нема на улицата утр":

    Обезценява се рублата и турската лира, левчето си е ок.
  • 9 Умен

    17 5 Отговор
    Да им пратят от нашите брокери да видят даже как ще има и ръст от 5% на цените. Да видят как фазата на луната е ретроградният меркурий влияе на цените, но винаги в положителна посока. А тия дето чакат световната инфлация да си я чакат. Навсякъде по света падат цените на всичко. Даже тази година морето ми беше по-евтино спрямо предходните години като ходя на все едно и също място!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЧокоМокоЗол

    10 4 Отговор
    Как няма да падат цените там който може бяга. 900 хиляди души от горната средна класа са се изнесли от Ню Йорк за няколко месеца. Свободните квартири са се увеличили двойно и наемите са паднали осезаемо. В същото време 270процента ръст на престъпността, полицията им са спрени парите и не отговарят на сигналите на хората. Кмета им отрязал парите наполовина и на общинските служители по чистотата, пренасочил е фондовете за Blm. Целия град тъне в боклуци и плъхове, които разнасят тиф и чума. Бездомници онанират и дефекират на улиците, навсякъде спринцовки и ужасни миризми. Хората ги е страх да седнат на кафе, след като пак тъпия им кмет забранил на ресторанти и кафенета да допускат хора вътре. Следователно са принудени да сядат навън, а там биват тормозени от дрогирани и агресивни бездомници. Много бизнеси съкращават хора или обявяват фалити. Кмета им също пусна затворниците на свобода и се хвали, че по време на тяхното управление имали най-малко хора в затворите.... А той пуснал изнасилвачи, педофили, обирджии и убийци на свобода. Вижте в тубата как изглежда града в момента. Американските демократи до каквото се докоснат го унищожават. Бягство от Ню Йорк на Карпентър ще се окаже реалност

    Коментиран от #15

  • 12 Гост

    2 3 Отговор
    Видяхте ли какви са само наемите,а вие ревете само,че тука е най скъпо.Не може да нямаш пари и само да плюеш

    Коментиран от #13

  • 13 Умен

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гост":

    А ти видя ли им доходите на тия дето живеят там?
  • 14 Вуйо

    3 0 Отговор
    И там и тука има и хора с пари и бедни хора.
  • 15 Русофил милиционер

    2 3 Отговор

    До коментар #11 от "ЧокоМокоЗол":

    Успокои ме !...За миг си помислих,че говориш за Москва а ма нали бавно асимилирам,та за туй.