10 Септември, 2020 18:06 14 800 11

Култова дискотека отиде в историята

  • дестини-
  • клуб-
  • пловдив

"Дестини" в Пловдив вече не съществува

На собственика на клуб "Дестини" му бяха необходими две години и осем месеца, за да изпълни съдебното решение и да демонтира незаконното заведение. Сагата обаче приключи и на 9 септември вечерта бяха свалени последните колони от конструкцията.

Историята започна преди 4 години, когато въпросното заведение беше изградено пред комплекс "Гербера", собственост на предприемача Георги Чалъмов, припомня Trafficnews. Наемател на обекта е фирма "Дирос Трейд". Заведението, което бе изградено от масивна стоманена конструкция и стъклопакети и е със солидна основа, е вдигнато без разрешение на строеж. Въпреки това в продължение на две години работи без сериозен проблем.

През 2017 година обаче след масирана проверка в квартала , няколко незаконни обекта получават заповеди да бъдат съборени. "Дирос Трейд" обжалват заповедта, но след като минават през всички инстанции, решението на съда е категорично - заведението е незаконно и заповедта на кмета на район "Тракия" трябва да бъде изпълнена. Окончателното решение е от декември 2018 година, но въпреки това в продължение на една година процедурата по демонтажа се отлага във времето.Първата причина, изтъкната от районната администрация е, че кметството не разполага с достатъчен финансов ресурс, за да разруши незаконния обект. След серия публикации в TrafficNews, на общинска сесия са гласувани 42 000 лева за премахване на незаконни обекти. Собственикът на "Дирос Трейд" Динко Миленчев първоначално обещава на кмета Костадин Димитров да премахне сам конструкцията, но в последствие с юридически хватки удължава "агонията".
Сега предстои мястото да бъде възстановено, тъй като настилката на тротоара е разрушена при полагането на основите на "временната", според документите постройка.

Собственикът на "Дирос трейд" ООД Динко Миленчев е собственик на веригата казина „Империя” и на футболен клуб „Спартак Пловдив 1947” и концесионер на стадион "Тодор Диев".

Култова дискотека отиде в историята


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    36 14 Отговор
    Така така, като го изнудват от общината за пари и такса спокойствие, сега с техните вратички по тяхната глава !
  • 2 сдф

    39 3 Отговор
    защо общината трябва да плаща за да се събори а не тоя дето го е изплъокал там ? 42 000лв те по-добре да го бяха приватизирали и превърнали в нещо

    Коментиран от #3, #10

  • 3 Някой

    26 2 Отговор

    До коментар #2 от "сдф":

    По-добре да похарчат 42 хилки за нищо, от колкото да остане с риск да продължи да се ползва за незаконни дейности. Освен това общината следва да изиска тия пари от "собственика" и те да бъдат възстановени.

    Коментиран от #4

  • 4 Онзи

    15 1 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Да ама собственика изненадващо е фалирал и го плащат едни 5 милиона данакоплатци (минус децата, че те учат, нали)
  • 5 Пловдив

    5 3 Отговор
    Кви гербери? Кви селски чалготеки? Кви закони? На кенеф го обърнахте тоя град! Никви данъци няма да плащам. Те отиват в ръцете на селско-мутренската мафия. Ако това е България, да умира от глад и болести. Пет пари не давам за такава държава!
  • 6 МАЙНАТА

    6 0 Отговор
    И предстои въстановяване на плочките, пак за наша сметка
  • 7 Ракодов

    3 0 Отговор
    Дино ще оправи всичко,макар и за наша сметка,две години се мотаха със събарянето,а сега за нула време ще го превърнат в райско кътче за тракийци.
  • 8 101

    14 1 Отговор
    Дискотека под балконите на хората? Това който го е позволил в началото е за разследване.
  • 9 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 0 Отговор
    Мутри вън,змията хапе лошо умирайки
  • 10 Иван

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "сдф":

    Те трябваше да го осъдят за много пари, защото 42 000 е сигурно седмичната печалба от тази "дискотека", ама все се оправдават със закона... Именно защото са радетели за законността, всеки знае, че трябва да им кихне кинти и номерът му ще мине, независимо колко е незаконен... Невинаги минава, защото случаят е интересен за обществото, но повечето пъти далаверата става...
  • 11 Ретро купонджия

    1 0 Отговор
    Аз не съм ходил на дискотека в Пловдив, а във Варна да, през периода 2003 - 2009 заедно с мои познати !
    Поп-фолк ресторант Булгари и дискотеката Планета Пайнер Клуб кога ше ги има отново в град Варна ?
    Хайде да ги има, че трябва, може ли ?!