14 Септември, 2020 10:30 8 865 26

Кумът на Путин владее 23 хектара от българското Черноморие

  • виктор медведчук-
  • имоти-
  • българско черноморие

Става дума за ваканционни имоти и за земеделски земи. Всички те са в Бургаска област

Украинският олиграх Виктор Медведчук, който е кум на руския президент Владимир Путин, владее недвижими имоти по българското Черноморие на обща стойност около 19 милиона евро, съобщават украинските медии.

По документи собствеността е на името на пет фирми, регистрирани в България, които са собственост на семейството на Медведчук, показва разследване на изданието Bihus.Info.

Става дума за ваканционни имоти и за земеделски земи. Всички те са в Бургаска област - в общините Несебър, Поморие и Царево.

Уточнява се, че Медведчук е купил чрез компаниите си 23 хектара земя на българското крайбрежие още през 2007 г. - две години след като напуска влиятелен пост в администрацията на първия украински президент Леонид Кучма. По това време Медведчук е член на Висшия съдебен съвет на Украйна, който има пряка роля в кариерното развитие на съдиите.

За купуването на недвижимата собственост Медведчук е вложил в петте фирми капитал в размер на 37 милиона лева - около 19 милиона евро по сегашния курс.

Става дума за компаниите Пърфект Ленд Пропъртиз, Анаптиксис Дивелопмънт, Ескафеас Кънстракшънс, Хр. Атанасио Кънстракшънс и Дивелопмънтс, Политими Джиа Пропъртиз. Всички те са основани с цел покупко-продажба, строителство, наемане и аренда на недвижими имоти.

В Украйна Медведчук е разследван за държавна измяна. Той е депутат от проруската партия "Опозиционна платформа".


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вова Император на Третия Рим

    13 19 Отговор
    "Конечно. Просто ee купим целиком."

    Коментиран от #8

  • 2 Momo

    10 1 Отговор
    Честито
  • 3 баш тартора

    6 5 Отговор
    вий до кога ше са занимавати с политика, ве, а! почвайти виднага с риалитата и викайти сватовете на участниците и ники кънчев двучасов лайф и пращайти смс-и щот да ни са разпраями

    Коментиран от #9

  • 4 100

    22 1 Отговор
    Ей, са Доган ще му завиди.
  • 5 az #Победа75

    9 6 Отговор
    Е, и?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    12 9 Отговор

    До коментар #5 от "az #Победа75":

    Именно , дъвки за прости русопитеци !!! Собственост на фирми , регистрирани в България , ИЗЦЯЛО подвластни на българското законодателство , без значение кой бил той !! Тоест не могат да правят нищо по-различно от фирми , принадлежащи на българи !! И да си плащат данъците затова !! Другото са русопитешки мечти !! Особено как щели да си ги "заградят" , хахахха !!!
  • 7 Актуална Антена

    10 6 Отговор
    Има нема 110хил. кв. километра владеят рашките
  • 8 гост

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "Вова Император на Третия Рим":

    И като я купите какво ?? Освен дето ще си дадете крадените пари ?? Питай любимците си дето сега масово ПРОДАВАТ , след като "купиха" , хахаххах !!! Ама на 5-6 пъти по-високи цени , отколкото сега ще продадат , ако въобще вземат нещо , щото половината са на съдия изпълнител за неплатени такси за поддръжка !!!
  • 9 Даскал

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "баш тартора":

    Бягай в първи клас! Първо понаучи Български правоговор,след това и правопис!!!!
  • 10 00000

    15 1 Отговор
    А нещо да напишете колко земя е продадена чрез поставени лица на турци,евреи,араби и други "инвеститори"?

    Коментиран от #14, #15

  • 11 не може да бъде

    15 0 Отговор
    Ако има нещо притеснително в тази собственост би трябвало нашите специални служби да се занимаят с тази работа.Но също така е много интересно какви земи и недвижима собственост в България притежават турци,гърци,араби и евреи и какви са техните житейски характеристики !За мен ще е много интересно ако може да се публикува такъв списък -какво притежават,как са го купили,какъв е произодът на парите им и с каго са свързани!Имам подозрение ,че ще бъдем много неприятно изненадани!
  • 12 уточнение

    10 7 Отговор
    Базите на НАТО (по точно казано на САЩ) в България чия територия са?

    Коментиран от #13

  • 13 гост

    13 12 Отговор

    До коментар #12 от "уточнение":

    Бази нито на НАТО нито на САЩ няма в България !!! Има БЪЛГАРСКИ бази , които се ползват от тях !! Разликата е проста , ама не за прости хора !!

    Коментиран от #16, #19, #25

  • 14 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #10 от "00000":

    Същия отговор за същата глупост !! "Подставените" лица са или физически или юридически лица , с БЪЛГАРСКО гражданство или регистрирани в България , тоест подчинени на БЪЛГАРСКОТО законодателство !!! Другото са дъвки за неграмотни тролове !!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 уточнение

    7 5 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Благодаря! Разбрах. България си е българска, но се ползва от нашите приятели за техни си интереси. Българските войни пък защитават по аналогичен начин нашите интереси в Ирак. Умно!

    Коментиран от #17

  • 17 гост

    7 7 Отговор

    До коментар #16 от "уточнение":

    Да , ползва се от нашите приятели срещу стотици милиони долари за инфраструктура , които също ще останат в България , за разлика от безплатното ползване от любимия ти СССР !!! И срещу осигуряване на защита от "их там нет " !! А българските войни защитават собствените си заплати първо , щото са отишли там ПОЖЕЛАНИЕ срещу заплащане , а не насила и безплатно , като когато защитаваха интересите на любимците ти в Унгария и Чехословакия !! И второ защитават професията си , която са избрали също пожелание , както и ценностите на ЕС и НАТО , които сме декларирали , че споделяме !! Ти ако не ги споделяш , прав ти път при тия дето споделяш !!

    Коментиран от #20

  • 18 ШЕФА

    7 0 Отговор
    Много обичам украинките русички белички да ги цункам по закръглените балдъри и да ги клатя с часове.Ох на дедо гълъбчетата......................................................................
  • 19 Иван

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "гост":

    Този сайт с възможността под всяка стати да се коментира е рай за фермите за тролове. Но те нямаше да са толкова ефективни ако в тиквите на много голяма част от българите имаше мозък. За съжаление 80 % от матриала е безмозъчен. Няма по-затъпяваща нация в Европа.
    Само сърбите се мерят с нас.
  • 20 Хаджиментов

    7 0 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Извинявам се, че се намесвам, но и по соц време войниците получаваха заплати:
    - редник - 1.50 лв
    - ефрейтор - 2 лв и т.н. :)
    Аз лично никога не съм получил и стотинка, защото все ги удържаха за нещо, но така беше на книга.

    Коментиран от #22, #24

  • 21 йокин

    5 1 Отговор
    А кума на Радев,в Сочи ли има имоти?
  • 22 гост

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хаджиментов":

    Да , прав си съжалявам , пропуснах , че живота на българския войник е струвал цели 2 лева , даже и само на книга !!
  • 23 хахахаха

    3 2 Отговор
    А що не кажете турските баДжаци,пърдон баджанаци на цар бейбе колко владеят?
  • 24 Рико

    4 2 Отговор

    До коментар #20 от "Хаджиментов":

    Разкладката/ за храна на ден / на един войник беше 1.40 (словом, един лев и 40ст.), на следово куче - 5 лева.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Хубаво де ! Аз не съм му ги продал тези хектари българска земя !! И защо е това писание - ще му ги отнемаме ли или ще разрешаваме строежи по тях , естествено срещу съответния рушвет. Няма ли наши богаташи да са накупили имоти в Украйна?
    На №№ 20, 22, 24 Не знам защо Ви избива на войнишки спомени. Те трябва да се " подплатяват " и със годината , за която се отнасят !! Аз да кажа за 1966-1967 год. Разкладка на войник- пехота Звездец - 0.90 лева , инж.войски, самостоятелен батальон от Бургаската дивизия- 1.10 лева, гранични войски -М.Търново - 1.40лв.подводничари - Варна - 2.40лв.
    Най-евтин е бил животът на войника във Фердинандовото Царство България. Малко по скъп е по време ВСВ - в планинската артилерия - 3 /трима/ войника са били на цената на един артилерийски катър. Животът на войникът никога не е бил кой-знае колко скъп, особено по време на война. Със свойствената си грубост и откровеност маршал Жуков Г.К. веднъж казал : "Не жалете войника. Жените ще народят още !?"