Last news in Fakti

30 Септември, 2020 10:37 1 756 0

Дебати ощетяват инвестиционна програма

  • кипър-
  • програма-
  • златна виза-
  • дискусия-
  • пране на пари

Кипърските предприемачи са обезпокоени

Дебати ощетяват инвестиционна програма - 1
Снимка: Shutterstock

Кипърските предприемачи искат да бъде спрян дебатът около програмата "Златна виза", тъй като влияе негативно върху инвестиционния климат в имотния сектор и върху икономиката на страната като цяло. "Скорошни данни за развитието на програмата в съчетание с продължаващите остри дискусии относно развитието ѝ за получаване на кипърско гражданство срещу покупка на недвижим имот, ощетяват пазара, който и без това пострада от пандемията от коронавируса", казват от Асоциацията на големите строителни инвеститори.

"Създаването на специална група за проучване на въпроса и правителствения комитет по трансформация и подобряване на институционалната база на инвестиционната програма правят излишни по-нататъшните дискусии", пише още в изявлението на Асоциацията.

Големите инвестиционни компании са на мнение, че програмата е довела до значителен ръст на икономиката на страната и затова смятат за свой дълг да я "защитават и пазят, като зеницата на окото си". В своето изявление предприемачите изразяват готовността си да внесат допълнителни предложения, които могат да помогнат за подобряване на институционалната база с цел тя да бъде "опростена и по-функционална".

Инвестиционната програма на Кипър беше подложена на остри критики след като телевизионния канал Al Jazeera публикува материал, в които се казва, че криминални лица и високопоставени политически фигури са получили гражданство срещу инвестиции в недвижими имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА