20 Октомври, 2020 10:37 9 398 11

Тези компании никога няма да върнат служителите в офисите си

  • офис-
  • служители-
  • недвижими имоти

Пазарът ще се промени

Тези компании никога няма да върнат служителите в офисите си - 1
Снимка: М. Богданова ©

Пандемията несъмнено доведе до значителна промяна във всички сегменти от пазара на недвижими имоти. Най-силно обаче тя остави своя отпечатък върху жилищния, където търсенето както под наем, така и за покупка расте и този на офис площи, където много компании освободиха значителен брой площи не е ясна съдбата им.

Доказателство за това, че пазарът на офиси се променя драстично е новината, че някои големи световни компании няма да върнат никога своите служители в офиса.

Drорbох

Близо 3000-те служители ще продължат да работят от дома си. Компанията подготвя работни помещения - Drорbох Ѕtudіоѕ, в ĸoитo eĸипът им редовно дa ce cъбиpa, зa да oбcъждaт нa вaжни тeми и нoви идeи.

Fасеbооk

Близо 50% от служителите на компанията спокойно могат да започнат да работят от вкъщи постоянно. Това ще се случи в рамките на следващите 5 до 10 години.

Ѕроtіfу

Още през месец май ръководството на компанията започна трансформирането на бизнеса към преобразяването на Ѕроtіfу към "дигитална по подразбиране". Дефакто това означава, че при отварянето на офисите ѝ през 2021 г. преобладаващата част от служителите ще работят от вкъщи и то за постоянно.

Тwіttеr

Наскоро от компанията обявиха, че на част от своите служители ще позволят да работят "завинаги" от вкъщи. Практиката от тази година е показала, че това е полезно за компанията и то в дългосрочен план.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алфа Вълкът

    11 15 Отговор
    Тъй си мислите вие, все на някой ще му щукне нещо и ще се помисли за недосегаем вкъщи и ще започне да изнася информация за компанията си.

    Коментиран от #8

  • 2 МДААА ВИ Е М

    18 5 Отговор
    ЯДЕНЕ, ПИЕНЕ И ПРОИЗВОДСТВО ОТ КАДЕ, ОТ ХОУМ ОФИСА.....
  • 3 Банко Бразавил

    21 1 Отговор
    И от банките няма файда на живо. Всичко ще стане онлайн като стандарт + контактен център за по-заплетените случаи.
  • 4 Жоро

    16 7 Отговор
    Аз съм така от 8 години. Работя колкото и когато искам и откъдето ми падне стига да има интернет. Не давам отчет пред никой.

    Коментиран от #7

  • 5 АмиМагистралите

    17 1 Отговор
    Ами магистралите ... ако всеки седи вкъщи, как ще се развиват:) Ами банките с техните имотни балони и заеми... пак греда. Като цяло пренастройването на икономиката е започнала... големите колкото и силни са под натиск, явно че пак най-слабите ще го отнесат, но все пак те имат какво да губят, бедния няма какво.
  • 6 Боки съм

    5 7 Отговор
    И аз си стоя на острова и милиардите идват при мен
  • 7 Баш Батка

    16 2 Отговор

    До коментар #4 от "Жоро":

    Така е маниак - Тате носи, Мама меси...ама на 40 си брат, почти ти е време :)
  • 8 Мениджър

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Не само, Ами как ще контролирам дали той работи или удря злобарки?

    Коментиран от #9, #10

  • 9 сдфдс

    14 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мениджър":

    никак няма да контролираш - ти нямаш място в новия работен процес и отиваш да надзираваш овцете и картофите. всички ще се отчитат на свършена работа, а не на време прекарано в седене на бюро.
  • 10 ммммм

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Мениджър":

    Ти досега как си ги контролирал? Стоиш прав за гърба му и гледаш какво прави? Ако има да свърши някаква работа за два дни и я свъшва навреме и качествено, какво значение има какво още е правил тези два дни?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.