21 Октомври, 2020 15:37 3 083 1

Отчуждиха имоти за изграждане на инфраструктура

  • правителство-
  • имоти-
  • статут-
  • промяна-
  • инфраструктура

Правителството промени статута на редица имоти

Отчуждиха имоти за изграждане на инфраструктура - 1
Снимка: БГНЕС

Министерският съвет прие решение за промяна предназначението на поземлен имот в горска територия - публична държавна собственост. С този акт ще се осигури реализирането на обект: „Път „Плодовитово-Асеновград“ - изграждане на нов мост над река Марица“. Имотът се намира в с. Градина, община Първомай, област Пловдив и е с площ 1,875 дка. Той е в обхвата на дейност на „Държавно горско стопанство Първомай“ към ДП „Южноцентрално държавно предприятие“ гр. Смолян.

С друго правителствено решение се учредява безвъзмездно право на ползване върху проектен поземлен имот с площ 6 717 кв. м, в землището на град Якоруда, област Благоевград. Имотът се намира в Териториално поделение „Държавно горско стопанство Якоруда” към ДП „Югозападно държавно предприятие”- Благоевград. Вещното право върху имота се учредява за извършване на теренни проучвания и консервация на археологически ценности, в полза на Национален исторически музей, за срок от 3 години.

За частна държавна собственост беше обявена сграда в Стара Загора, разположена в близост до железопътната инфраструктура. Правителството даде съгласието си тя да бъде премахната от активите на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ заради лошото ѝ конструктивно състояние и изградена отново. При изпълнението на проект „Реконструкция на гарови комплекси Стара Загора и Нова Загора”, съфинансиран чрез ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура“, ще бъде изградена нова сграда, която ще изпълнява функциите на стрелкова кабина.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ховвв

    0 1 Отговор
    Айде на безплатните имоти