Last news in Fakti

22 Октомври, 2020 14:21 3 628 6

Най-привлекателните градове за инвеститорите

  • инвеститори-
  • нагласи-
  • недвижими имоти

Първото място е за Лондон

Най-привлекателните градове за инвеститорите - 1
Снимка: Shutterstock

Институционалните инвеститори, както и преди пандемията от коронавирус, считат пазара за недвижими имоти един от най-стабилните по отношение съхранение на богатство. Това се посочва в изследване на компанията Wiener Komforwohnungen, изготвено по поръчка на Института за изследване на общественото мнение Kantar. В него участие са взели предприемачи от Великобритания, Германия, Австрия и Швейцария.

Близо 40% от инвеститорите смятат Лондон за най-привлекателният град за покупка на имот. Второто място е за Берлин с 35%, а на трета позиция с 23% остава Виена.

Независимо от пандемията, 63% от предприемачите заявяват, че не възнамеряват да променят инвестиционното си поведение или да преразпределят средства в своя портфейл и само 8% планират да пренасочат част от средствата си в търговски имоти. За повечето респонденти - 88%, от решаващо значение за избор на имот е местоположението.

"Високият процент на търсене на жилища и строителството в големи европейски градове осигурява на инвеститорите сигурност и изгодно вложение на финансовите им ресурси, особено в несигурни времена", казва директорът на Wiener Komforwohnungen Александър Финстер. Според него, в близките години, районите до големите градове ще привличат още повече вниманието на инвеститорите и строителните предприемачи. "Потенциалът за ръст и усвояване на градските центрове е изчерпан, поради това търсенето се измества към предградията на големите градове и то тези с добра инфраструктура", допълва Финстер.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдда

    9 3 Отговор
    Променете си заглавието – най-циганизираните градове.
    Лондон отдавна е колония на Индо/Пакистан.

    Коментиран от #4

  • 2 мдда

    8 3 Отговор
    Нормален човек не стъпва в такива дупки. Те затова "инвестират" там. барем има някакъв смисъл от съществуването им.

    Коментиран от #5

  • 3 Ю Кортес

    5 2 Отговор
    Моята класация е по различна....Варшава Прага Братислава Краков Киев Талин ,това за Европа.За другаде,нямам поглед.
    За Прага,влака май замина,център над 5000 евро метър
  • 4 No Exit

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "мдда":

    Българите също допринесоха за, цитирам, “циганизацията” на Лондон. Затова те се загнездиха, и се почувстваха най-добре, между пакистанците в източен Лондон. Хич даже не мърдат от Стратфорд, Илфорд и Ийст Хам.
  • 5 No Exit

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "мдда":

    Лондон открай време е асимилирал всякакви имигранти. Найджъл Фараж например е наследник на хугеноти от Белгия. Мога да ти покажа кои са мигрантските райони, и ти ще предпочетеш да се установиш там, защото англичаните много трудно ще те приемат. На мен ми трябваха пет години въпреки че знаех английски. А повечето българи, поляци, румънци така и не го научават. Гледат Слави, слушат чалга и се блъскат по строежите. Там търси омразата към Англия!
  • 6 Последните дни

    0 0 Отговор
    ЛЮДЕ МОИ ИЗЛЕЗТЕ ОТ ГРАДОВЕТЕ ЗА ДА НЕ СПОДЕЛЯТЕ НАКАЗАНИЯТА ИМ !!!