Last news in Fakti

26 Октомври, 2020 16:51 7 165 12

Огромна криза направи 6 милиона души нарушители

  • сащ-
  • наем-
  • собственик-
  • плащане-
  • отлагане

Те не са платили наема или вноската по ипотеката си за септември

Огромна криза направи 6 милиона души нарушители - 1
Снимка: Shutterstock

Над 6 милиона американци не са си платили месечният наем на жилището или вноската по ипотеката през септември 2020 г., сочат данните на Изследователския институт на асоциациите за ипотечно кредитиране на жилища в САЩ. Други 26 милиона души са пропуснали да платят кредита си за обучение.

През третото тримесечие процентът на собствениците и наемателите, които не са успели да се издължат в срок отчита лек спад спрямо второто тримесечие, но общата дължима сума остава висока. През септември 8.5% от наемателите (2.82 млн. домакинства) са пропуснали, закъснели или са платили по-малка вноска, а 7.1% (3.37 млн. кредитополучатели) са пропуснали да платят месечната вноска по ипотечния си заем.

"През лятото ситуацията се подобри, тъй като доста хора се върнаха на работа, но високите нива на безработица, както и преди, създават финансови затруднения за милиони американски семейства. Безпокойството расте като се има предвид, че нивата на заразени от коронавирус расте", казва икономистът проф. Гари Енгелхарт.

Близо 11% от наемателите са пропуснали да платят един месечен наем в рамките на последните две тримесечия, а 4% са пропуснали два наема. Близо 3% не са платили три наема, а 3.8% - четири наема за изминалите шест месеца. 13% от наемателите са се договорили със собствениците да разсрочат плащането или да намалят наема. Като цяло собствениците са загубили през третото тримесечие наеми в размер на 9.2 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 1 Отговор
    Под мостовете няма толкова място.
  • 2 Поне има кво да ядьт

    11 1 Отговор
    тука бабите като си купят лекарствата и карат на маргарин с филия хляб.....
  • 3 Eeee

    17 1 Отговор
    Къде е авторката на оная статия от вчера дето казваше че чакали на опашки да си купуват жилища?
  • 4 Ной

    4 7 Отговор
    Какво ме боли за америка гледайте
    Нашата държава тъпи журналисти предатели.

    Коментиран от #5, #6

  • 5 Умен

    11 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ной":

    Тука е като там. Падна мораториума върху кредитите, затвориха дискотеи и барове на път са и училищата. Гледай какво ще става до края на годината. ЧСИ-тата ще се сцепят от работа
  • 6 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "Ной":

    Всичко тръгва от там. При нас с година две закъснение.
  • 7 Ех в какви времена живеем

    1 0 Отговор
    Парите са една напечатана хартия и всеки страда от тяхната липса,а има храна за всеки и дори масово се изхвърля или разваля.
    Изводът какъв е?
    Парите кукловодите не ги вълнуват след като те решават кога и колко да си напечатат,а контрола е важен защото чрез законите те могат да ви вземат храната,а срещу природата могат ли да правят това,което срещу вас за да имат повече храна или други неща произведени с вашия робски труд?
  • 8 Храна за размисъл

    0 0 Отговор
    "Исках да покажа, че докато човек се бори с външни врагове, съществува един много по-страшен враг - вътре в теб. Той ще намери топло местенце в главата ти и ще си седи там." Това казва в интервю Гай Ричи, режисьор и сценарист на култовия филм "Револвер" от 2005 г. Нека си припомним няколко изключително мъдри послания за алчността, егото, бесовете в нас, които ни задушават и смелостта да бъдем честни поне със себе си.
    През последните 7 години научих едно нещо. Във всяка игра човек винаги има опонент. Във всяка игра винаги има жертва. Тайната е човек да разбере кога се превръща в жертва, за да може да изненада всички.

    Коментиран от #9

  • 9 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Храна за размисъл":

    Когато човек се помисли за победител, не мисли за загубата. Но когато човек се изправи пред това, пред което съм аз, когато осъзнае каква е реалността, когато се изправи пред факта, който е пренебрегвал, тогава човек не може да не спечели. При повечето игри гарантираната награда е това, че ще загубиш. Единственият въпрос е "Кога?".
    Ако има ограда, то тя може да се прескочи. Ако има закон, то той може да бъде нарушен.
    Отчаяният човек прави отчаяни действия.
    Обичаме хората да ни мразят.
    Човек не става по-умен като се прави на такъв пред опонента си.
    Няма такова нещо като проблеми. Има само ситуации.
    Във всяка игра винаги има опонент и винаги има жертва. Жертвата си мисли, че притежава по-голям контрол, но всъщност е обратното.

    Коментиран от #10

  • 10 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Храна за размисъл":

    Можеш да станеш по-умен, само ако играеш с по-умен опонент. Колкото по-сложна е играта, толкова по-загадъчен е опонентът. Опознаваш опонента, откриваш слабостите му и му даваш да вземе това, което мисли, че иска. Играчът разсейва жертвата си, като я остави да бъде погълната от грешно заключение.
    Има нещо относно самия теб, което не знаеш. Нещо, чието съществуване съзнателно отричаш, и в един момент вече е твърде късно за да направиш нещо по въпроса. Това е единствената причина, поради която ставаш сутрин. Това е причината, поради която минаваш през какво ли не. Кръвта, потта и сълзите се показват, защото искаш хората да знаят колко добър, привлекателен, щедър, умен и забавен си в действителност. Хората те аплодират. Всички мислят, че си специален. Ставаш жертва на пристрастеност, при която всички наркомани около теб са пристрастени към потупването по рамото и златния часовник.

    Коментиран от #11

  • 11 Храна за размисъл

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Храна за размисъл":

    Всички грешат! Погледнете умното момче със значката. Той наказва трофеите си и блести като скъпоценен диамант. Група маймуни в костюми му пляскат и се молят за одобрението на всички около тях. Ако знаехме това, нямаше да го правим. Някой крие това пристрастяване от нас и ако човек имаше втори шанс би попитал... Защо? Защо съм все още жив?
    Най-коварният враг ще се крие там, където няма да го търсиш. Къде е най-доброто място за опонента да се скрие? В последното място, където би го потърсил. Той се крие зад болката ти, Джейк. Ако се освободиш от болката, ще спечелиш тази игра.

    Коментиран от #12

  • 12 Храна за размисъл

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Храна за размисъл":

    Използвай въображаемия си враг, за да унищожиш истинския. Никой не знае къде е врагът. Никой не знае, че той съществува. Той е в главата на всеки човек. И те му вярват. Защото мислят, че това са те самите. Опитай се да го унищожиш...