26 Октомври, 2020 16:37 3 105 6

Най-наблюдаваните градове в света

  • cctv-
  • камери-
  • градове

В ТОП 10 преобладават китайски градове

Най-наблюдаваните градове в света - 1
Снимка: Shutterstock

Сред най-наблюдаваните, респективно най-сигурните градове в света, са китайските, сочи анализ на анализаторския сайт Comparitech. Азиатската държава използва най-много CCTV камери. В първо място в класацията е град Шанси, който е разположен на около 300 мили югозападно от Пекин. Там на 1000 души се използват 120 камери за наблюдение. От градовете извън Китай, с най-много камери на 1000 души, е Лондон - 67. За САЩ това е Лос Анджелис - 6 камери на 1000 души.

Камерите за наблюдение имат както своите привърженици, така и своите опоненти. Първата група изтъква предимствата им като смята, че наличието им спомага за намаляване на престъпността. Втората група е на мнение, че наблюдението чрез CCTV камери, е упражняване на обществен контрол и нарушаване на човешките права. Авторите на изследването обаче признават, че не са открили голяма връзка между нивата на сигурност или тези на престъпност и наличието на камери.

Най-наблюдаваните градове в света


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    16 2 Отговор
    В Китай и в тоалетната те наблюдават, от личен опит го казвам.
  • 2 Рико

    13 3 Отговор
    Ако бях лондончанин,щях да се срамувам от тази -компания-.
  • 3 дада

    16 0 Отговор
    то и тук е така, ама го крият.
  • 4 Johansson

    10 0 Отговор
    Аз като видя камера пък знам среден пръст


    .

    Коментиран от #5

  • 5 Рико

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Johansson":

    Преди години приятел,когато минаваше с мотора през катаджийски, гаджето зад него слагаше плик на номера. -Неволно-.Камерата снима "Булгарплод".Българинът ще го измисли.
  • 6 Биг Рептил

    2 1 Отговор
    все от някъде трябва да се наложи нов Световен ред, защо не от по-големите, ... а малките ще се присъединят :)