Last news in Fakti

2 Ноември, 2020 13:53 4 949 3

Нов начин за подаване на данъчна декларация за имот

  • данъчна декларация-
  • онлайн-
  • недвижими имоти-
  • подаване-
  • агенция

Услугата е възможна онлайн

Нов начин за подаване на данъчна декларация за имот - 1
Снимка: БГНЕС

Държавна агенция „Електронно управление“ предоставя възможност за подаване по електронен път на Данъчна декларация по чл.14 от Закона за местните данъци и такси за облагане с данък върху недвижимите имоти. Услугата вече е достъпна за потребителите на Единния портал за достъп до електронни административни услуги ТУК.

Общо 117 общински администрации предоставят услугата чрез Единия модел за заявяване, заплащане и предоставяне на електронни услуги разработен от Държавна агенция „Електронно управление“. Към останалите общински администрации декларацията се заявява чрез Системата за сигурно електронно връчване в съответствие с чл. 26, ал. 5 от Закона за електронно управление.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дааа

    17 0 Отговор
    То в Пентагона по-лесно ще влезеш отколкото да си платиш тук данък. Можеше да го усложните още малко, за да се налага да ползвам услугите на ITспециалист. Какви ел подписи, какви (КУКЕП)и. Не можеше ли номер на партида, превеждаш от банкова карта и приключваш.
  • 2 Неработи

    9 0 Отговор
    И тази услуга неработи !!!
  • 3 Ясно

    7 1 Отговор
    Нали по едно време прокараха закон, според който декларация образец 14 вече не се подава за съществуващи обекти, ами нотариусите подаваха данни директно към общините? Сега не е законосъобразно да си подаваш сам декларацията, защото задължението отпадна в закона, но за сметка на това предоставят възможността, понеже обмена между нотариусите и общините не работи. А кой ти има Електронен Подпис? Това само фирмите го имат!