6 Ноември, 2020 11:11 2 601 0

Съседите променят правилата за „Златна виза“

  • гърция-
  • златна виза-
  • паспорт-
  • гражданство-
  • условия-
  • промяна

Гърция ще въведе „плаващ“ праг за инвестиции в недвижими имоти с цел получаване на гражданство

Съседите променят правилата за „Златна виза“ - 1
Снимка: Shutterstock

Гръцкото правителство обмисля редица промени в програмата „Златна виза“. Предполага се, че ще бъде въведено ограничение върху минималната сума на имотите, които ще бъдат купени с цел получаване на гражданство, а също така ще бъдат въведени допълнителни стимули за придобиване на имоти извън Атика с цел съживяване на пазара в цялата страна.

Плановете са сегашната фиксирана сума от 250 000 EUR да бъде променена на плаваща в зависимост от региона, в който чужденецът купува имот. Също така купувачите ще трябва да представят на гръцките власти сертификат за стойността на имота, който планират да купят.

Програмата „Златна виза“ беше пусната през 2014 г. От тогава до момента е вляла в гръцката хазна над 2 млрд. EUR и е дала гражданство на 6304 чужденци и техни близки.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА